IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Софарма" ще изплати по още 0,09 лева брутен дивидент за 2023 г.

Дружеството вече раздаде по 0,9 лева на акция като междинен дивидент

14:50 | 28.05.24 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

„Софарма“ АД ще изплати по още 0,09 лева на акция брутен дивидент на акционерите.

Общата сума възлиза на малко над 16,1 млн. лева и се формира от 11 млн. лева от печалбата за 2023 г. и почти 5,2 млн. лева от неразпределената печалба и допълнителните резерви. Тя ще бъде одобрена от акционерите на предстоящото общо събрание, насрочено за 28 юни.

Документацията за заседанието е публикувана на сайта x3news.com.

Фармацевтичната компания вече изплати по 0,9 лева на акция междинен дивидент за първата половина на 2023 г. С гласуването на предстоящия дивидент общият дивидент за 2023 г. ще достигне 0,99 лева на акция бруто.

Правото да получат дивидент имат лицата, вписани в регистрите на Централния депозитар (ЦД) като акционери на 14-ия ден след деня на общото събрание, на което е приет годишният финансов отчет и е взето решение за разпределение на печалбата. Дружеството да осигури изплащането на акционерите на гласувания на общото събрание дивидент в 60-дневен срок от провеждането му. 

Отделно с над 7,6 млн. лева от миналогодишната печалба на „Софарма“ се предлага да се покрие загубата от вливане на дъщерно дружество през миналата година, предвижда документацията.

В последната година акциите на „Софарма“ поскъпват с почти 31%, а пазарната капитализация достига почти 1,1 млрд. лева.

Свързани компании:

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:50 | 28.05.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още