IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хонконгските акции поведоха пониженията в Азиатско-Тихоокеанския регион

Японските акции обърнаха по-ранните си печалби, като Nikkei 225 завърши със спад от 0,31%

11:37 | 21.05.24 г.
Снимка: Dhiraj Singh/Bloomberg
Снимка: Dhiraj Singh/Bloomberg

Хонконгският индекс Hang Seng поведе загубите на пазарите в Азиатско-Тихоокеанския регион във вторник, като спадна с около 2% поради понижението на акциите на компаниите за суровини и производителите на промишлени стоки, предава CNBC.

Показателят CSI300 в континентален Китай се понижи с 0,4% и завърши на ниво от 3 676,16 пункта, отстъпвайки от осеммесечния си връх.

Това се случва въпреки успешната сесия на Wall Street в понеделник, в която технологичният измерител Nasdaq достигна рекордно високи стойности.

Акциите на технологичния гигант Nvidia поскъпнаха с повече от 2% благодарение на многобройните оптимистични анализи, които подчертаха водещата пазарна позиция на компанията.

В края на азиатската борсова сесия днес южнокорейският индекс Kospi спадна с 0,65% и завърши на ниво от 2 724,18 пункта, докато показателят с малка капитализация Kosdaq загуби 0,07% до 846,51 пункта.

Японските акции обърнаха по-ранните си печалби, като индексът Nikkei 225 завърши със спад от 0,31% до 38 946,93 пункта, а широкият измерител Topix - с понижение от 0,3% до 2 759,72 пункта. И двата измерителя прекъснаха тридневна серия от печалби.

Австралийският индекс S&P/ASX 200 се понижи с 0,15% и завърши на ниво от 7 851,7 пункта, докато инвеститорите оценяваха протокола от заседанието на централната банка през май. От него стана ясно, че Австралийската централна банка обмисля повишаване на лихвените проценти поради по-високите инфлационни рискове.

В понеделник в САЩ индексът Dow Jones Industrial Average изостана от по-широкия пазар, след като акциите на JPMorgan Chase се сринаха. Те поевтиняха с 4,5%, след като главният изпълнителен директор Джейми Даймън сигнализира по време на годишната инвестиционна среща на банката, че оттеглянето му може да стане факт по-рано от предварително заявеното. Даймън също така заяви, че банката няма да изкупува обратно акции на сегашните им нива.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:39 | 21.05.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още