IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейските борси започнаха седмицата с леки повишения

Цената на акциите на Richemont скочи с 5,3%

19:26 | 20.05.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Alex Kraus/Bloomberg
Снимка: Alex Kraus/Bloomberg

Европейските борси приключиха търговията в понеделник с леки повишения, след като големите ръстове се забавиха в края на миналата седмица, пише CNBC.

Широкият индекс Stoxx 600 завърши сесията с 0,2% ръст, след като повечето сектори се оказаха на зелено. Секторът на индустриалните компании записа 0,96% повишение, докато автомобилният се понижи с 0,77%.

Таблица: CNBC Таблица: CNBC

Цената на акциите на швейцарската група за луксозни стоки Richemont скочи с 5,3%, след като няколко анализатори повишиха целевата цена на книжата. Това допълни силния ръст от петък, когато гигантът отчете рекордни приходи от продажби и обяви, че има нов главен изпълнителен директор.

Миналата седмица глобалните пазари получиха тласък, след като данните за американската инфлация за април се оказаха по-добри от очакваното, а това засили надеждите, че Федералният резерв на САЩ може да започне да намалява лихвите по-късно тази година.

Американските акции започнаха сесията в понеделник без единна посока, след като за първи път Dow Jones Industrial Average приключи петъчната търговия на ниво над 40 хил. пункта.

Междувременно пазарите в Азиатско-Тихоокеанския регион записаха предимно ръстове, следвайки примера на Wall Street, докато инвеститорите са в очакване на икономически данни от региона през тази седмица, в това число информация за японската инфлация и данни за бизнес активността.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:26 | 20.05.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още