IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Технологичните акции поскъпват и дават силен старт на Wall Street*

Надеждите за забавяне на инфлацията засилиха оптимизма на инвеститорите

18:12 | 07.03.24 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Основните индекси на Wall Street се повишават в четвъртък, като надеждата за забавяне на инфлацията и поскъпването на технологичните акции помогнаха на Wall Street да възстанови голяма част от загубите си от тази седмица, предaва CNBC.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average прибавя 158,41 пункта, или 0,41%, към стойността си до 38 819,46 пункта. Технологичният индекс Nasdaq се повишава със 132 пункта, или 0,83%, до 16 164,2 пункта, а широкият измерител S&P 500 напредва с 36,02 пункта, или 0,71%, до 5140,78 пункта.

Оптимизмът на инвеститорите се повиши, след като Европейската централна банка понижи прогнозите си за инфлацията и икономическия растеж в четвъртък, като запази основните си лихвени проценти стабилни. Това може да се приеме като положителен сигнал за инфлацията в международен план.

Решението на регулатора последва коментарите на председателя на Федералния резерв Джером Пауъл, който заяви пред Конгреса на САЩ в сряда, че очаква лихвите да бъдат понижени тази година и същевременно отбеляза, че централната банка на САЩ не е готова веднага да започне да разхлабва паричната си политика.

Акциите на Victoria’s Secret поевтиняват с 28% след като отчетът на компанията разочарова инвеститорите. От друга страна, цената на листнатите в САЩ акции на Novo Nordisk записва ръст от почти 9% на фона на положителните резултати от тестове на лечение за наднормено тегло с медикамент на компанията.

Nasdaq беше подкрепен от поскъпването на книжата на Nvidia с 2%. Въпреки че технологичните акции се представят добре, цената на акциите на Apple почти не се промени в началото на сесията.

Цената на книжата на New York Community Bancorp записва ръст от почти 14% по време на волатилна търговия в четвъртък.

На петролния пазар фючърсите върху европейския сорт Брент поевтиняват с 69 цента, или 0,83%, до 82,27 долара за барел. Цената на фючърсите върху американския лек суров петрол от типа West Texas Intermediate се понижава с 84 цента, или 1,06%, до 78,29 долара за барел.

На валутните пазари еврото поскъпва до 1,091 долара за евро, а стойността на британския паунд се повишава до 1,276 долара за брой.

Златото поскъпва с 0,13% до 2161,1 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17:09ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:13 | 07.03.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още