IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Търговията с временната емисия права върху записаните акции на "Болерон" започва на 21 февруари

Търговията ще продължи до вписването на увеличението на капитала на компанията в Търговския регистър

16:32 | 20.02.24 г.
Снимка: БФБ АД
Снимка: БФБ АД

Търговията с временната емисия права върху записаните акции от първичното публично предлагане (IPO) на „Болерон“ АД започва на 21 февруари, сряда.

Търговията ще продължи до датата на вписване на увеличението на капитала на компанията в Търговския регистър, посочва се в нейно съобщение, публикувано на сайта x3news.com.

„Болерон“ осъществи IPO-то си на пазар beam на БФБ-София на 15 февруари. Дружеството пласира 955 051 акции с номинал 1 лев и емисионна стойност 3,32 лева, като набра 3,17 млн. лева от инвеститорите.

В резултат на осъщественото предлагане капиталът на дружеството ще бъде увеличен на 4 947 061 лева, като ще бъде разпределен в същия брой обикновени акции с номинал по 1 лев всяка.

След вписването на увеличението на капитала и конвертирането на привилегированите акции клас А в Търговския регистър и Централния депозитар „Болерон“ ще заяви допускане на всички акции до търговия на пазар beam на БФБ-София.

Свързани компании:

Болерон АД - временна емисия акции 2024 г. (прекратена считано от 1 ма(BLR1)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:32 | 20.02.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още