IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

„Булметал“ ще получи безвъзмездна финансова помощ от близо 1 млн. лв.

Проектът на компанията е за инвестиция в размер на общо 4,6 млн. лв.

17:10 | 16.02.24 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Производителят на метални опаковки „Булметал“ АД ще получи близо 1 млн. лв. безвъзмездна финансова помощ по Националния план за възстановяване и устойчивост, става ясно от съобщение на компанията в сайта x3news.com.

Проектът на дружеството, одобрен за финансиране, е за придобиване на преса за аерозолни рингове. Общата му стойност е в размер на 4,6 млн. лв. Отпуснатата безвъзмездна помощ е в размер на 999 848,54 лв., а останалата част от инвестицията ще бъде изпълнена чрез самофинансиране.

Предстои подписване на договор за средствата с Министерството на иновациите и растежа.  

„Булметал“ е компания, която произвежда и търгува с метални опаковки – за храни, бои и аерозоли, и машини за производство на опаковки.

Дружеството е създадено през 1995 г. Основната му база е в Гурково, има цех в Стара Загора, който ще бъде преместен в Гурково след приключване на проект за разширение на предприятието. Компанията има и дъщерни предприятия в Германия и Италия.

Свързани компании:

Булметал АД(BMTL)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:02 | 16.02.24 г.
Най-четени новини
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още