IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Водещите индекси в Хонконг и Южна Корея завършиха сесията с ръстове

Акциите на Paytm изтриха 20% от цената си по време на търговията в Мумбай

12:35 | 01.02.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Водещите индекси в Хонконг и Южна Корея завършиха сесията в четвъртък с ръстове, докато в Япония настроенията на пазара бяха потиснати, съобщава CNBC.

Акциите на Paytm изтриха максимума от 20% по време на търговията в Мумбай, след като финансовите власти в Индия забраниха на доставчика на услуги за дигитални портфейли да приема нови депозити от март.

Основният индийски измерител NIFTY 50 завърши сесията на червено с ограничен спад от 0,1%.

В Южна Корея бенчмаркът Kospi прибави 1,8%, докато по-малкият Kosdaq се понижи леко до 798,73 пункта – най-ниското му равнище от ноември насам.

Хонконгският показател Hang Seng прибави 0,3% към стойността си, а общокитайският CSI 300 се увеличи по-слабо до 3217,71 пункта, възстановявайки се от 5-годишното си дъно.

По-рано през деня стана ясно, че индексът на мениджърите по поръчките (PMI) за производството в частния сектор на Caixin/S&P Global за Китай остава на ниво от 50,8 пункта през януари, без промяна спрямо декември и над границата от 50 пункта, която разширява растежа от свиването.

Дейността на заводите в Южна Корея пък се разширява през януари за първи път от 19 месеца поради подобрено търсене на стоки на ключови пазари като Съединените щати и Китай.

Активността в Тайван и Малайзия обаче се свива и се разширява с по-бавни темпове във Филипините, показват проучванията.

Междувременно в сряда Федералният резерв на САЩ остави основните си лихви непроменени за четвърти пореден път, но заяви, че няма да започне с разхлабването на паричната политика, преди да е сигурно, че инфлацията се забавя устойчиво към целта.

Централните банкери заявиха, че балансът между рисковете за постигане на целта за заетост и инфлационните цели вече се подобрява.

В Австралия водещият измерител S&P/ASX 200 приключи редовната търговия надолу с 1,2%, слагайки край на 8-дневна печеливша серия и отстъпвайки от абсолютния си връх.

Японският показател Nikkei 225 пък се понижи с 0,8%, а Topix изтри 0,7%, отстъпвайки от 34-годишния си връх.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:35 | 01.02.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още