IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на „Булметал“ ще се търгуват на БФБ от 17 януари

КФН е вписала дружеството и акциите му в регистъра на публичните дружества, а БФБ допусна книжата за търговия на основен пазар, сегмент „Стандарт“

08:21 | 12.01.24 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Булметал АД
Снимка: Булметал АД

Акциите на производителя на метални опаковки „Булметал“ АД ще започнат да се търгуват на Българската фондова борса (БФБ) на 17 януари 2024 г.

Съветът на директорите на борсата е допуснал акциите до търговия на основен пазар, сегмент „Стандарт“, след подадено заявление за допускане до търговия, съобщават от БФБ.

Преди това Комисията за финансов надзор (КФН) реши, че вписва „Булметал“ АД като публично дружество и издадената емисия акции в регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа, воден от КФН, с цел търговия на регулиран пазар на ценни книжа.

Емисията е в размер на 7 155 179 броя обикновени, поименни, безналични, свободнопрехвърляеми акции с право на глас, с номинална стойност от 1 лев всяка, с ISIN код BG1100014239.

Присъденият борсов код на емисията е BMTL.

„Булметал“ проведе първично публично предлагане на акции в периода 8-15 декември 2023 г. по метода бук билдинг.

Компанията търсеше до 10 млн. лева от инвеститорите, като им предложи 1 130 450 броя акции при емисионна цена от 8,85 лева. Дружеството успя да пласира 80% от акциите и набра 8,2 млн. лева.

Със средствата компанията ще финансира разширяването на капацитета на предприятието си в Гурково. Строителството на ново индустриално хале вече е започнало, за да се консолидира производството – там ще бъдат преместени мощностите, които в момента са в Стара Загора.

Част от новите производствени линии могат да започнат да работят до края на второто тримесечие на 2024 г.

„Булметал“ е първата компания, която се листва на основен пазар на БФБ-София от февруари 2021 г. насам. Последно преди близо три години хазартният оператор „Телематик Интерактив България“ дебютира на борсата.

Свързани компании:

Булметал АД(BMTL)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:22 | 12.01.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още