IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Видеоигрите подкрепиха представянето на акциите в Китай и Хонконг

Водещият гейминг регулатор в Пекин „внимателно ще проучи“ притесненията на акционерите във връзка с проектозакон, целящ ограничаване на времето, прекарано в игри

12:05 | 27.12.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Акциите в Китай и Хонконг записаха осезаеми ръстове в сряда на фона на поскъпването на книжата в сектора на видеоигрите. Австралийският водещ индекс също достигна двугодишен връх, след като все повече пазари подновяват работа след коледната пауза, съобщава CNBC.

Китайският индекс CSI 300 напредна с 0,4%, подкрепен от акциите на компаниите за видеоигри, които се възстановиха след спадове през предходните сесии.

Ценните книжа отбелязаха ръстове и в Хонконг, след като водещият гейминг регулатор в Пекин „внимателно ще проучи“ притесненията на акционерите във връзка с проектозакон, целящ ограничаване на времето, прекарано в игри, и разходите за тях.

Измерителят Hang Seng напредна с 1,7% в първия търговски ден за седмицата на хонконгските пазари.

В Австралия показателят S&P/ASX 200 прибави нови 0,8%, достигайки до най-високото си равнище от края на април 2022 г., достигайки равнище от 7561,2 пункта.

Австралийските акции са подкрепени от надеждите, че централната банка в страната няма още дълго да увеличава лихвите, след като ги остави без промяна на последното си заседание за годината, повлияна отчасти от по-смекчената позиция на Федералния резерв.

Южнокорейският индекс Kospi прибави 0,4%, а Kosdaq напредна по-осезаемо с 1,4%.

Фондовата борса в Токио закри днешната си сесия с растеж, като слабата йена подкрепи акциите на износителите. Същевременно Японската централна банка даде да се разбере, че засега няма да променя ултралибералната си политика, предаде БТА, позовавайки се на Киодо.

Основният индекс Nikkei-225 добави 1,13 на сто до 33 681,24 пункта. По-широкият индекс Topix се покачи също с 1,13 на сто до 2365,40 пункта.

На основния пазар най-много поскъпнаха акциите на компаниите от секторите на морския транспорт и производството на петрол, въглища, желязо и стомана.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:05 | 27.12.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още