IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китайският борсов индекс CSI 300 удари ново четиригодишно дъно

Останалите показатели на пазарите в Азия също останаха на червено

12:10 | 18.12.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Азиатско-Тихоокеанските пазари приключиха сесията в понеделник с понижения, въпреки че южнокорейските акции се разминаха с тенденцията, тъй като акциите на компаниите в сферата на отбранителната промишленост поведоха ръстовете в региона, съобщава CNBC.

Миналата седмица повечето пазари от Азиатско-Тихоокеанския регион останаха на зелено след решението на Федералния резерв на САЩ да запази лихвите си непроменени.

На Японската централна банка ѝ предстои последното заседание тази година. В своя бележка нидерландската банка ING заяви, че очаква регулаторът в Япония да запази всички основни настройки на паричната си политика, "въпреки че общият тон за бъдещата политика по време на пресконференцията и в изявлението на банката може да започне да се смекчава".

Икономисти, анкетирани от Ройтерс, също очакват ЯЦБ да запази основния си лихвен процент на ниво от минус 0,1%.

Отделно от това в сряда Китай ще вземе решение за основната си лихва по кредитите, а в петък се очаква Япония да публикува последните си данни за инфлацията.

Таблица: CNBC Таблица: CNBC

В Австралия показателят S&P/ASX 200 отстъпи с 0,22% до 7426,40 пункта, прекъсвайки шестдневната си печеливша серия.

Японският индекс Nikkei 225 се понижи с 0,64% и завърши сесията на ниво от 32 758,98 пункта, а Topix записа спад от 0,66% до 2316,86 пункта в края на сесията.

На пазара в Южна Корея показателят Kospi напредна с 0,13% до 2566,86 пункта, а индексът с по-малка капитализация Kosdaq се повиши с 1,51% и завърши сесията на ниво от 850,96 пункта.

Акциите на компаниите в сферата на отбранителната промишленост поскъпнаха. Цената на книжата на Korea Aerospace Industries и Hyundai Rotem се повиши с по около 1%, а акциите на Hanhwa Aerospace поевтиняха.

Хонконгският индекс Hang Seng изтри около 1% от стойността си през последния час на търговията си, а референтният бенчмарк CSI 300 в континентален Китай се понижи с 0,36%, удължавайки четиридневната си губеща серия и достигна ново четиригодишно дъно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:10 | 18.12.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още