IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Бианор Холдинг" придобива още една софтуерна компания

Основателят на “Булбера” е бил част от екипа на дъщерното дружество „Бианор Сървисис“ до 2008 г. и е работил по общи проекти с компанията и след напускането му

15:00 | 11.12.23 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Технологичната компания „Бианор Холдинг“ АД обяви четвърто придобиване за тази година. Сделката е за 100% от българската софтуерна компания “Булбера” ЕООД, съобщават от „Бианор“ чрез БФБ-София.

Компанията има екипи в Стара Загора и Велико Търново.

Цената на сделката, подобно и при другите придобивания тази година, не се разкрива.

„Булбера“ предоставя услуги по разработка на специализирани софтуерни решения в сферата на телекомуникациите, здравеопазването и електронната търговия. Експертите в „Булбера“ имат сериозен опит и в създаването на решения за управление и анализ на големи информационни масиви и поддръжка на центрове за съхранение и обработка на данни, посочва се в съобщението.

„Булбера“ е българска компания с екип от специалисти с над 15-годишен опит в ИТ индустрията. Сред клиентите на дружеството са имена като Telenor, Nokia, L'Oréal, Takeaway.com и други.

Екипът на „Булбера“ ще се присъедини към този на дъщерното дружество ITIDO, уточняват от „Бианор Холдинг“ в съобщението си. Основателят и управител на „Булбера“ Стефан Господинов ще участва в управлението на инженерните екипи на ITIDO на позицията вицепрезидент “Разработка на софтуер”.

Господинов е бил в екипа на „Бианор Сървисис“ – дъщерно дружество на „Бианор Холдинг“, до 2008 г., посочва се още в съобщението. След като е основал собствената си компания, той е продължил да работи с „Бианор“ по отделни проекти.

Към края на първата половина на годината „Бианор Холдинг“ приключи придобиването на компаниите ITIDO и Databreethe. През септември компанията обяви и сделка с българската софтуерна компания “ГоуТуАдминс Груп” ООД (GotoAdmins).

Дружеството увеличи и капитала си с над 5,7 млн. лева със собствени средства, а акционерите получиха непаричен дивидент по 5 нови акции срещу всяка една, притежавана от тях. Преди това дружеството набра 8 млн. лева от инвеститорите в отделна процедура по увеличение на капитала, за да финансира придобиванията през първото полугодие. 

Дружеството успя също така да прехвърли акциите си от алтернативен пазар на БФБ на основен пазар.

В последната година акциите на „Бианор Холдинг“ поскъпват с над 40%, а пазарната капитализация достига малко над 25,4 млн. лева.

Свързани компании:

Бианор Холдинг АД(BNR)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:52 | 11.12.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още