IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ралито на Wall Street си взема глътка въздух*

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones се понижава за втори пореден ден

18:05 | 05.12.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Основните индекси на Wall Street поемат в различни посоки в началото на сесията в понеделник, като бенчмаркът на сините чипове Dow Jones се понижава за втори пореден ден във вторник, като ралито започва да губи инерция, пише CNBC.

Dow се понижава със 147,56 пункта, или 0,41%, до 36 056,88 пункта. Широкият измерител S&P 500 изостава с 3,15 пункта, или 0,07%, до 4566,63 пункта, докато технологичният индекс Nasdaq Composite се повишава с 53,47 пункта, или 0,38%, до 14 238,97 пункта.

Акциите на GitLab поскъпват с 8%, след като платформата за разработка на софтуер с отворен код надмина финансовите си очаквания за тримесечието и направи сериозни прогнози за текущото тримесечие.

Въпреки че основните индекси на Wall Street се понижиха в понеделник, трите бенчмарка все още бележат ръст на тримесечна и годишна база. Това показва колко силно е било пазарното рали довело до наблюдаваните наскоро ръстове.

Акциите се отдалечиха от най-ниските си стойности, а доходността по държавните облигации се понижи, подкрепяйки акциите на технологичните компании. Катализаторът на това беше спадът на свободните работни места, сигнализиращ за охлаждане на пазара на труда.

Индексът Russell 2000 също отстъпва във вторник, изтривайки част от ръстовете си, след като се повиши с 1% в понеделник. Измерителят, обединяващ компании с по-малка капитализация, е прибавил близо 7% към стойността си през последния месец, което поражда надежди, че пазарното рали се засилва. Това се дължи и на сигурността на трейдърите, че Федералният резерв ще започне да понижава лихвите си още през следващата година въпреки скорошните ястребови коментари на централните банкери.

На петролния пазар фючърсите върху суровия петрол от сорта Брент поскъпват с 91 цента, или 1,17%, до 78,94 долара за барел. Цената на фючърсите върху американския петрол от типа West Texas Intermediate се повишава с 96 цента, или 1,31%, до 74 долара за барел.

На валутните пазари еврото отслабва до 1,081 долара за брой. Стойността на британския паунд се повишава до 1,261 долара за брой.

Златото поевтинява с 0,15% до 2039,2 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17:15 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:05 | 05.12.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още