IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щатските индекси отчетоха спадове въпреки възходящото движение при търговците на дребно

Инвеститорите очакват новия доклад за потребителското доверие, който ще публикуван във вторник

23:34 | 27.11.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Основните щатски индекси приключиха първата сесия за седмицата с понижения, след като миналия петък отчетоха четири поредни седмици на растеж, съобщава CNBC.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижи с 0,16 на сто до 35 333,47 пункта.

Широкият измерител S&P 500 отчете спад от 0,20% до 4550,43 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite 0,07% до 14 241,02 пункта.

Акциите на Walmart и Costco поскъпнаха съответно с 0,46% и 0,60 на сто на фона на очакваното силно търсене през т.нар. Кибер понеделник.

Книжата на Amazon прибавиха 0,7% към стойността си, след като гигантът при онлайн търговията на дребно успя по-рано да се споразумее с повечето от своите служители в Испания, избягвайки по този начин щетите от планираната стачка в един от най-натоварените дни за годината.

Филип Колмар, управляващ партньор и глобален макро стратег в MRB Partners, изтъква, че акциите продължават да се движат от пазара на облигации. Според него икономиката остава „сравнително устойчива“, което затруднява оправдаването на надеждите за скорошни намаления на лихвите.

„Мисля, че икономиката все още е стабилна и смятам, че вече сме във фаза на обрат при облигациите“, коментира Колмар, добавяйки: „Докато навлизаме в следващата година, истинският въпрос е дали доходността по 10-годишните американски ДЦК се насочва към дъното, след това може би дори да се стабилизира отново, като това отново отнема част от вятъра при пазара на акции“.

Основните щатски борсови индекси в края на сесията на 27 ноември. Основните щатски борсови индекси в края на сесията на 27 ноември.

Инвеститорите очакват публикуването на новия доклад за потребителското доверие, който ще стане достъпен до широката общественост във вторник.

Междувременно данните, публикувани в понеделник, показват, че новите жилища се продават с по-бавно от очаквания темп през октомври, като същевременно показват подобрение отпреди година.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски ДЦК се понижи съответно до 4,387% и 4,536 на сто.

Доларовият индекс отчете спад от 0,18% до 103,22 пункта.

Петролните цени се понижиха на фона на очакванията на инвеститорите относно срещата на Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) и техните съюзници, които се стремят към споразумение за ограничаване на доставките до 2024 г.

Цената на Брент се понижи до 79,98 долара за барел, докато тази на американския сорт WTI отчете спад от 74,86 долара за барел.

Фючърсите и на двата сорта отчетоха леки ръстове миналата седмица – първото им седмично увеличение за последните пет седмици, подкрепено от очакванията, че Саудитска Арабия и Русия могат да прехвърлят доброволните съкращения на доставките до началото на 2024 г. и, че ОПЕК+ може да обсъди планове за допълнително намаляване на добива.

Цената на златото нарасна с 0,5% до 2012,4 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:34 | 27.11.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още