IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Индексите на Wall Street поемат в различни посоки след четириседмичното си рали*

Акциите на компаниите в областта на електронната търговия поскъпват по време на Киберпонеделника

17:55 | 27.11.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Основните индекси на Wall Street не намират единна посока в началото на сесията в понеделник, след като отбелязаха четвъртия си пореден седмичен ръст миналата седмица, пише CNBC.

Широкият измерител S&P 500 отстъпва с 4,52 пункта, или 0,1% до 4554,82 пункта. Технологичният показател Nasdaq Composite започва с ръст от 3,03 пункта, или 0,02%, до 14 253,89 пункта. Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones се понижава с 29,89 пункта, или 0,08%, до 35 360,26 пункта.

Ралито миналата седмица беше факт въпреки предупрежденията на някои американски компании за търговия на дребно, че потребителските разходи отслабват. На практика обаче продажбите по време на Черният петък и разходите за електронна търговия бяха със 7,5% по-високи спрямо година по-рано. Някои акции на компании в областта на  електронната търговия се повишиха по време на т.нар. Киберпонеделник, като книжата на Amazon и Shopify в момента поскъпват със съответно 1,3% и 4%.

Слабите данни за разходите са индикатор, че лихвените повишения на Федералния резерв най-накрая започват да натежават на икономиката като цяло.

„Последното проучване на Фед в Ню Йорк сред домакинствата показва, че рекордно висок дял от потребителите заявяват, че в момента е много по-трудно да бъдат одобрени за кредит... На теория това е точно така. Когато Фед повишава лихвите, става по-трудно за потребителите да вземат заеми“, заяви Торстен Слок, главен икономист на Apollo Global Management, в бележка до клиентите в неделя.

През предстоящата седмица също ще бъдат публикувани ключови икономически индикатори и коментари на Фед.

Данните за потребителското доверие и инфлацията ще бъдат публикувани по-късно през седмицата.

Отделно от това на петролния пазар в понеделник фючърсите върху суровия петрол от сорта Брент поевтиняват с 28 цента, или 0,35%, до 80,3 долара за барел. Цената на фючърсите върху американския петрол от типа West Texas Intermediate се понижава с 22 цента, или 0,29%, до 75,32 долара за барел.

На валутните пазари еврото отслабва до 1,094 долара за брой. Стойността на британския паунд се повишава до 1,261 долара за брой.

Златото поскъпва с 0,37% до 2010,5 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17:00ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:55 | 27.11.23 г.
Най-четени новини
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още