IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акция на седмицата: „Шелли груп“ АД

Дружеството отчете в началото на тази седмица 44% годишен ръст на консолидираните приходи за деветмесечието и 65,6% ръст на печалбата

09:07 | 19.11.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: БФБ АД
Снимка: БФБ АД

„Шелли груп“ АД е акцията на седмицата на Investor.bg.

Дружеството отчете в началото на тази седмица 44% годишен ръст на консолидираните приходи за деветмесечието и 65,6% ръст на печалбата. 

Печалбата след данъци на компанията достигна 19,45 млн. лева към края на септември при 11,75 млн. лева година по-рано. Нетният доход на акция за периода достига 1,08 лева при 0,65 лева към края на септември 2022 г., или с над 66% повече.

В последната година акциите на „Шелли груп“ поскъпнаха повече от два пъти, а пазарната капитализация надвишава 754,5 млн. лева.

Акцията е една от двете ценни книги, които допринесоха най-много за това SOFIX да достигне до 15-годишен връх през септември 2023 г.

В интервю за Investor.bg във връзка с Investor Finance Forum, който се проведе на 7 ноември 2023 г., главният изпълнителен директор на „Шелли груп“ Димитър Димитров коментира, че собственият чип на дружеството, обявен в началото на годината, е вече готов. Има и наличности за използването му при производството на новите устройства на компанията.

За да отговори на търсенето, компанията откри две нови производствени линии в Китай. Работи се и по прехвърлянето на производство във Виетнам.

Според Димитров най-голямото предизвикателство пред компанията е скоростта на растежа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:07 | 19.11.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още