IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ралито на Wall Street си взема глътка въздух

Dow Jones отбеляза спад, а S&P 500 и Nasdaq Composite останаха на зелено

23:44 | 16.11.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average приключи сесията в четвъртък със спад, а пазарът си взе глътка въздух от ралито, наблюдавано този месец, пише CNBC.

Dow се понижи с 45 пункта, или 0,1%, до 34 945,47 пункта.

Широкият измерител S&P 500 напредна с 0,1% до 4508,24 пункта, а технологичният Nasdaq Composite се повиши с 0,07% до 14 113,67 пункта.

Акциите на Cisco поевтиняха с близо 10% , след като компанията направи слаби прогнози за текущото тримесечие и цялата си фискална година. Цената на книжата на Walmart се понижи с 8%, тъй като най-големият търговец на дребно в света публикува по-ниска от очакваното прогноза за годината. Акциите на двете компании поведоха спадовете в Dow.

Книжата на Chevron също приключиха със спад от 1,6% в цената, заради поевтиняването на американския суров петрол с около 5%.

Въпреки паузата на ноемврийското рали, акциите са напът да приключат седмицата с ръстове, като трите основни индекса са се повишили с близо 2% всеки. Двата доклада за инфлацията в САЩ допринесоха за поскъпването на акциите в началото на седмицата.

„Икономическите данни до момента потвърждават, че в момента икономиката се забавя постепенно, а инфлацията спада без да се наблюдава сериозно свиване“, каза Том Хайнлин, старши инвестиционен стратег в US Bank Wealth Management. „Това е т.нар. сценарий на Златокоска при който ръстът на цените се забавя, но не прекалено рязко“.

Отделно от това на петролния пазар фючърсите върху суровия петрол от сорта Брент поевтиняха с 3,72 цента, или 4,58%, до 77,46 долара за барел. Цената на фючърсите върху американския West Texas Intermediate се понижи с 3,78 долара, или 4,93%, до 72,88 долара за барел.

На валутните пазари еврото остана стабилно спрямо долара. Стойността на британския паунд се понижи до 1,241 долара за брой.

Златото поскъпна с 1,02% до 1984 долара за тройунция.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:44 | 16.11.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още