IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Данните за фабричната активност в Китай дадоха тласък на азиатските индекси

Всички основни показатели в региона отбелязаха ръстове в края на седмицата

11:32 | 03.11.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Основните индекси в Азиатско-Тихоокеанския регион приключиха последната сесия за седмицата с повишения, докато инвеститорите анализираха новите данни за бизнес активността в региона, пише CNBC.

Секторът на услугите в Китай се е разраснал с малко по-бързи темпове през октомври, като индексът на мениджърите по поръчките (PMI) при услугите на Caixin беше на ниво от 50,4 пункта, малко над септемврийския резултат от 50,2 пункта.

Активността в частния сектор в Хонконг е намаляла допълнително през октомври, тъй като броят на новите бизнеси, включително и на тези в континентален Китай, е спаднал допълнително, сочат данните от проучване на S&P Global.

Таблица: CNBC Таблица: CNBC

Индексът Hang Seng в Хонконг се повиши с 2,5% в последния час на търговията си, докато китайският референтен индекс CSI 300 напредна с 0,84%, за да завърши сесията на ниво от 3584,14 пункта, прекъсвайки тридневна серия от загуби.

Показателят Kospi в Южна Корея записа ръст от 1,08% и приключи на ниво от 2368,34 пункта, докато Kosdaq прибави 1,19% към стойността си до 782,05 пункта. И двата южнокорейски индекса отбелязаха ръстове за трети пореден ден.

В Австралия S&P/ASX 200 се повиши с 1,14% до 6978,20 пункта.

Данните за продажбите на дребно в Австралия отчетоха ръст за първи път от близо година насам, повишавайки се с 0,2% през трите месеца до септември. От статистическото бюро на страната също така съобщиха, че на годишна база, коригирани спрямо сезона, продажбите на дребно са спаднали с 1,7%.

Японските пазари остават затворени заради официален празник в страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:32 | 03.11.23 г.
Най-четени новини
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още