IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Председателят на КФН Бойко Атанасов открива Investor Finance Forum на 7 ноември

Остават пет дни до най-утвърдената финансова конференция в региона

15:54 | 02.11.23 г. 1
Автор - снимка
Създател
Investor Finance Forum през 2022 г.
Investor Finance Forum през 2022 г.

Финансови експерти, специалисти в областта на капиталовите пазари, инвеститори, банкери и икономисти са само част от лекторите, които на 7 ноември ще представят своите анализи и оценки във водещи и актуални за България и света теми в сектора на финансите.

Investor Finance Forum ще се проведе в Интер Експо Център, зала Витоша, и ще започне точно в 10:30 часа с официално откриване на председателя на Комисията за финансов надзор Бойко Атанасов, финансовия директор на Investor Media Group Георги Бисерински и главния редактор на икономическия сайт Investor.bg Десислава Попова.

Най-голямото събитие на финансовата и инвестиционна общност в региона ще даде трибуна на експертите в шест панела по следните теми: макроикономика, капиталови пазари и инвестиции, ESG, инвестиционни дружества, финтех и активни инвестиции.

Камен Колчев - председател на Съвета на директорите на ЕЛАНА Финансов Холдинг, Мирослав Маринов - изпълнителен директор на ПОК „Доверие“, Илия Караниколов - председател на УС и изпълнителен директор на Българска банка за развитие, Асен Стойчев - директор "Частно банкиране", Fibank и Лъчезар Богданов - главен икономист в Институт за пазарна икономика, са лекторите експерти в първия панел на тема „Макроикономика“. Модератор на дискусията ще бъде главният редактор на бизнес телевизията Bloomberg TV Bulgaria Ивайло Лаков.

Втори панел на тема „Капиталови пазари и инвестиции“ ще бъде представен в две отделни дискусии. Какви са добрите практики за емитиране и търговия на държавните облигации за индивидуални инвеститори ще очертаят Адреан Танасе - изпълнителен директор на Букурещка фондова борса, Ивана Гаджич - изпълнителен директор на Загребска фондова борса, и Иван Стериев - изпълнителен директор на Македонска фондова борса. Във втората дискусия на сцената на Investor Finance Forum главният изпълнителен директор на Shelly Group Димитър Димитров, основателят и управител на Смарт Органик АД Яни Драгов и заместник-председателят на Комисия за финансов надзов, ръководещ управление „Надзор на инвестиционната дейност“ Мария Филипова ще коментират кои са новите перспективи пред компаниите на БФБ. Модератор на двете експертни дискусии ще бъде доц. д-р Маню Моравенов - член на Съвета на директорите и изпълнителен директор на Българска фондова борса.

На фокус в бизнес конференцията на 7 ноември ще бъдат и политиките, които стоят в основата на устойчивото инвестиране и устойчивото развитие на съвременните компании. В трети панел на тема ESG своите съждения за финансовата рамка за бизнеса и социалния аспект на ESG ще посочат Весела Гладникова - директор „Управление на устойчиви политики и ESG“ в Fibank, Ксавие Марсенак - съосновател и главен изпълнителен директор на Nasekomo, и Деян Николов - старши мениджър "Стратегия и транзакции" в EY Bulgaria. Модератор на разговора ще бъде доц. Марина Стефанова - заместник декан „Устойчиво развитие, подкрепа и ангажиране“ в Стопански факултет на Софийски университет "Св. Климент Охридски".

Инвестиционните дружества и каква е класацията на инвестиционните фондове у нас ще представят Ивайло Пенев - изпълнителен директор и ръководител отдел "Управление на активи" на ЕЛАНА Фонд Мениджмънт, Спасимир Маджаров - регионален мениджър на Amundi, Дончо Донев - началник управление „Капиталови пазари“ в Пощенска банка, и Николай Ялъмов - прокурист на УД „Капман Асет Мениджмънт“ АД. Експертите ще имат възможността да обсъдят структурата, значението и развитието на инвестиционните фондове в България, а модератор на дискусията ще бъде Вероника Денизова - водещ в Bloomberg TV Bulgaria.

Изкуствен интелект, киберсигурност, инвестиции, регулации и open banking ще бъдат темите, анализирани в петия панел на тема „Финтех“. Галя Димитрова - управляващ партньор и съосновател на IRIS Solutions, Цветомир Досков - изпълнителен директор на Sirma BC, Иво Боянов - изпълнителен директор на Rabbit Solutions, и Иван Хаджов – директор бизнес развитие в Mastercard, са лекторите, които ще очертаят основните важни акценти в панела. Георги Пенев - директор на Българска Финтех Асоциация (БФА), ще бъде модератор на дискусията.

Финалът на Investor Finance Forum ще насочи вниманието на аудиторията към активните инвестиции. Участниците специалисти в шестия панел ще бъдат Бисер Манолов - председател на борда на директорите на RYVYL(EU), инвеститорът и предприемач Любомир Леков и Стойчо Недев - съосновател и технически директор на Давид Холдинг АД. Павел Бандилов – изпълнителен директор на БПД Индустриален фонд за недвижими имоти АДСИЦ, ще бъде модератор на дискусията.

Повече информация за Investor Finance Forum, както и бланката с регистрация за присъствие ще откриете ТУК.

Генерални партньори на Investor Finance Forum са АРТЕКС и Fibank.

Основни партньори са MFG, Amundi, ЕЛАНА Финансов Холдинг, Българска Фондова Борса, Българска банка за развитие, Shelly Group, Sirma, Капман Асет Мениджмънт АД, Concord Asset Management и Select Asset Management.

Събитието се организира с подкрепата на Пенсионно-осигурителна компания "Доверие" АД, EY Bulgaria, ЗЛАТЕН ЛЕВ КАПИТАЛ ЕАД, Компас Инвест АД, ЦКБ Асетс Мениджмънт ЕАД, MK Brokers, Devin Изворна, Винарна Ловико Сухиндол, J Point +, LATE CAFÉ & ROASTERY и Рила Кетъринг.

Институционални партньори са Българската стартъп асоциация (BESCO), Асоциация на индустриалния капитал в България, Българска финтех асоциация, Френско-българската търговска и индустриална камара, Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE) и Betahaus Sofia.

Медийни партньори са Bloomberg TV Bulgaria, Dnes.bg, BGLOBAL и Банкеръ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:51 | 06.11.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още
Финанси виж още