IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвеститорите на Wall Street очакват с оптимизъм решението на Фед*

Планът за продажба на облигации на САЩ повишава доходността по дългосрочните ДЦК

17:59 | 01.11.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Основните индекси на Wall Street се повишават в сряда, докато пазарът се подготвяше за последното решение на Федералния резерв за лихвите след края на един слаб за акциите месец, пише CNBC.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones се повишава със 175,09 пункта, или 0,53%, до 33 227,96 пункта.

Широкият измерител S&P 500 прибавя 30,63 пункта, или 0,73%, към стойността си до 4224,43 пункта, а технологичният индекс Nasdaq Composite записва ръст от 115,26 пункта, или 0,9%, до 12 966,5 пункта.

Акциите в областта на информационните технологии се представят по-добре от очакваното, а книжата на Nvidia поскъпват с повече от 1%. Цената на акциите на Advanced Micro Devices се повишава с над 2%.

Министерството на финансите представи подробни планове за размера на бъдещите си продажби на облигации на фона на нарастващите опасения от все по-големия дългов товар на американското правителство. Изглежда, че те отговориха на очакванията на търговците. Следващата седмица Министерството на финансите ще проведе търгове за облигации на стойност 112 млрд. долара, което до голяма степен съвпада с очакванията на Wall Street.

Доходността по 10-годишните облигации леко се понижи след съобщението на Министерството на финансите, като в момента е на ниво от 4,785%. Доходността по 30-годишните държавни ценни книжа също се понижава до 4,946%.

Данните за новите работни места в частния сектор през октомври са оказаха по-слаби от очакваното. Миналия месец компаниите са увеличили броя на позициите със 113 хил., което е по-малко от очакванията на икономистите, анкетирани от Dow Jones, за 130 хил., съобщи ADP в сряда

Трейдърите насочиха вниманието си към Вашингтон в очакване на последното решение за паричната политика на Фед. Почти сигурно е, че централните банкери ще оставят лихвените проценти непроменени, като фючърсите върху федералните фондове сочат, че има 99% вероятност лихвите да останат на текущото си равнище, показват данни, събрани с инструмента на CME FedWatch.

"Те са приключили с повишението на лихвения процент по федералните фондове, но със сигурност не са приключили по отношение на баланса си. Това е непрекъснат цикъл на затягане, който ще продължи“, заяви Питър Боуквар, главен оперативен директор на Bleakley Advisory Group, в предаване на CNBC.

Междувременно на петролния пазар фючърсите върху суровия петрол от сорта Брент поскъпват с 1,76 долара, или 2,07%, до 86,78 долара за барел. Цената на фючърсите върху американския петрол от типа West Texas Intermediate се повишава също с 1,76 долара, или 2,17%, до 82,78 долара за барел.

На валутните пазари еврото отслабва до 1,056 долара за брой.

Златото поскъпва с 0,21% до 1998,4 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 16:30 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:06 | 01.11.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още