IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Акционерите на "Бии Смарт Текнолоджис" ще гласуват освобождаването на членове на СД

Дружеството ще покрие загубите до 2022 г. включително със средства от фонд "Резервен" и ще смени одитора за 2023 г. на извънредно общо събрание

11:38 | 25.10.23 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Акционерите на „Бии Смарт Текнолоджис“ АД ще гласуват освобождаването на Павел Димитров Езекиев и Владимир Пламенов Василев като членове на съвета на директорите на дружеството.

Това ще стане на извънредно общо събрание на акционерите, което е свикано за 28 ноември в София. Поканата и материалите са публикувани на сайта x3news.com.

Техни заместници в управителния орган на дружеството не се посочват. Така в съвета на директорите на компанията ще останат Сергей Ангелов Петров, Ивайло Иванов Симов и Светозар Георгиев Георгиев.

Отделно акционерите ще гласуват и за освобождаване на назначения регистриран одитор – Костадинка Атанасова Коева, регистриран одитор, диплома/регистрационен № 0598/2004 г., за 2023 г. На нейно място се предлага да бъде избрана Елена Тодорова Чанова, регистриран одитор, регистрационен № 0589, работеща чрез посочено от нея юридическо лице.

Предлага се да се вземе и отделно решение за покриване на непокритите загуби на дружеството за предходните финансови години в общ размер на малко над 1,7 млн. лева със средства от фонд „Резервен“.

„Бии Смарт Текнолоджис“ дебютира на пазара BEAM на БФБ-София през лятото на 2022 г., като набра 1,2 млн. лева от инвеститорите. В последната година акциите на компанията поевтиняват с почти 43%.

Тази пролет дружеството започна операции в Румъния.

Компанията отчете миналия месец, че благодарение на програмата ѝ „Осинови кошер“ участващите пчелари са генерирали допълнителни приходи в размер на над 106,3 хил. лева. Средната изкупна цена на меда, която дружество заплаща, е с 22% по-висока от официалната средна цена за страната, или с 1,69 лв. повече за 1 кг мед. 

Според дружеството приносът на пчелите, които са част от “Осинови кошер“, за опрашване на земеделска продукция се оценява на 1,7 млн. лева, а площта на опрашване, която покриват, е 791 кв. км. Изчисленията са направени от denkstatt България по специална методология и са базирани на метода на производствената функция.

Свързани компании:

Бии Смарт Текнолоджис АД - основна емисия(BEE)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:38 | 25.10.23 г.
Най-четени новини
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още