IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китайският бенчмарк CSI 300 се понижи до най-ниското си ниво от 4 години

Японският Nikkei 225 падна под границата от 31 хил. пункта за първи път от май насам

12:07 | 23.10.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Пазарите в Азиатско-Тихоокеанския регион удължиха разпродажбите си от миналата седмица до началото на новата в очакване на данните за инфлацията в целия регион, които предстои да бъдат публикувани тази седмица, а също и резултатите за брутния вътрешен продукт на Южна Корея през третото тримесечие, пише CNBC.

В сряда Австралия ще представи своите данни за инфлацията през септември, а в петък Япония ще публикува доклада с индекса на потребителските цени в Токио, тъй като инфлацията в столицата се счита за водещ индикатор за данните за цялата страна.

Публикувани по-рано резултати от Сингапур показаха, че темпът на инфлация през септември леко се е повишил до 4,1% от 4% през август, в съответствие с очакванията на икономисти.

Таблица: CNBC Таблица: CNBC

В Австралия индексът S&P/ASX 200 изтри 0,82% от стойността си и приключи сесията на ниво от 6844,1 пункта, отбелязвайки трета поредна дневна загуба, след като се понижи края на миналата седмица.

Японският Nikkei 225 записа спад от 0,83 % и приключи деня на ниво 30 999,55 пункта, като за трети път този месец индексът завършва под границата от 31 хил. пункта. То не е спадал под границата от 31 хил. пункта от май насам. Индексът Topix се понижи с 0,75% до 2238,81 пункта.

Южнокорейският Kospi отстъпи с 0,76% и приключи сесията на ниво от 2357,02 пункта, удължавайки губещата си серия до 3 дни, а показателят Kosdaq  изтри 0,72% от стойността си, което беше четвърти пореден дневен спад за него.

Пазарите в Хонконг са затворени заради празник в понеделник, но референтният бенчмарк CSI 300 в континентален Китай се понижи с 1,04 %, достигайки най-ниското си ниво от февруари 2019 г. насам в края на сесията - 3474,24 пункта.

Акциите на производителя на чипове и основен доставчик на Apple Foxconn, известен и като Hon Hai, поевтиняха с около 3%, след като китайските обществени медии обявиха, че властите са извършили проверки на дъщерни дружества на компанията в различни провинции на континента.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:07 | 23.10.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още