IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските индекси не намериха единна посока след данните за търговията на дребно

Във фокуса на инвеститорите са войната в Израел, сезонът на отчетите и доходността по облигациите

23:20 | 17.10.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Gabby Jones/Bloomberg
Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Американските индекси не намериха единна посока във вторник, докато инвеститорите анализират последните движения на доходността по облигациите и докато сезонът на отчетите набира сили, пише CNBC.

Широкият индекс S&P 500 приключи деня без съществено изменение, като записа едва 0,01% понижение до 4373,20 пункта.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average прибави 13,11 пункта, или 0,04%, до 33 997,65 пункта.

Технологичният индекс Nasdaq Composite се понижи с 0,25% до 13 533,75 пункта.  

Доходността по 10-годишните държавни облигации на САЩ надхвърли 4,8%, достигайки най-високото си ниво от 6 октомври, когато беше 4,887%. Това се случи след публикуването на данните за търговията на дребно в Съединените щати, които се оказаха по-силни от очакваните от икономистите, анкетирани от Dow Jones.

Повишаването на доходността по облигациите оказа натиск върху по-широкия пазар през последните седмици, тъй като трейдърите претеглят възможността Федералният резерв да запази политиката си по-затегната за по-дълъг период от време.

Същевременно инвеститорите анализират и потенциалното въздействие на войната между Израел и „Хамас“ върху световната икономика.

„Пазарът на облигации по-скоро движи фондовия такъв в момента“, коментира Крис Закарели, главен инвестиционен директор в Independent Advisor Alliance.

Доброто начало на сезона на отчетите, в който ще станат ясни резултатите на компаниите за третото тримесечие, помага за известно облекачаване на опасенията.

Цената на акциите на Bank of America се повиши с повече от 2% благодарение на по-добрите от очакваното резултати на банката. Bank of New York Mellon записа близо 4% ръст на борсата, след като също успя да надмине очакванията на анализаторите за тримесечните си показатели.

Отвъд сезона на отчетите акциите на компаниите за чипове, като Nvidia и Advanced Micro Devices, бяха под натиск днес, след като Министерството на търговията на САЩ обяви, че планира да затегне рестрикциите за продажби на модерни чипове с изкуствен интелект на Китай.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:20 | 17.10.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още