IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Увеличението на капитала на "Софарма" е вписано в Търговския регистър

Предстои процедура по регистрация на новата емисия акции в регистрите на КФН и ЦД за допускане до търговия на БФБ

12:00 | 09.10.23 г. 1
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Увеличението на капитала на фармацевтичната компания „Софарма“ АД е вписано в търговския регистър. Това съобщават от компанията чрез Бюлетин Investor.

Новият капитал на дружеството е в размер на 172 590 578 лева.

Предстои процедура по регистрация на новата емисия в регистрите на Комисия за финансов надзор и „Централен депозитар“ АД и допускането на акциите от увеличението до търговия на „Българска фондова борса“ АД, уточняват от компанията.

Процедурата по увеличението на капитала на „Софарма“ от притежателите на варанти приключи на 29 септември. Притежателите на варанти записаха 37 792 679 акции от увеличението.

Периодът за упражняване на варанти беше 7-29 септември. В рамките му са постъпили 260 броя заявки за записване на акциите от увеличението чрез упражняване на варанти, подадени от 249 лица, от които 23 юридически лица и 226 физически лица.

За 24 ноември е насрочено и извънредно общо събрание на акционерите на „Софарма“, на което ще се гласува междинен дивидент в размер на 0,9 лева на акция, или общо почти 109,2 млн. лева. 

Дивидентът е вторият по големина в историята на дружеството. Най-голям досега е първият, изплатен за 1999 г., който е 3,64 лева на акция.

В последната година акциите на „Софарма“ поскъпват с над 82%, а пазарната капитализация надвишава 984 млн. лева.

Свързани компании:

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:01 | 09.10.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 3
melon
преди 8 месеца
Пожелавам цена на акцията над 10 лева в скоро време!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още