IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street започва с ръстове въпреки риска от спиране на работата на правителството на САЩ*

Доходността по 10-годишните американски държавни ценни книжа достигна нов 15-годишен връх по-рано през деня

17:20 | 28.09.23 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Основните щатски борсови индекси започват сесията с ръстове на фона на общата пазарна слабост през септември и страховете около евентуалното прекъсване на работата на американското правителство, съобщава CNBC.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average напредва с 0,13% до 33 595,23 пункта. Широкият измерител S&P 500 записва ръст от 0,16% до 4281,29 пункта. Технологичният показател Nasdaq Composite отчита повишение от 0,01% до 13 093,62 пункта.

Доходността по 10-годишните американски държавни ценни книжа достигна нов 15-годишен връх по-рано в четвъртък, след като публикуваните данни очертаха един все още устойчив пазар на труда в САЩ, докато нивото на безработица се оказа по-ниско от очакваното.

Доходността при облигациите подчертава страховете около сигналите на служителите на Федералния резерв за допълнително повишение на лихвите преди края на годината.

Междувременно избледняват надеждите за сделка в последния момент, за да се избегне спиране на работата на американското правителство от този уикенд, тъй като председателят на Камарата на представителите Кевин Маккарти отправи сериозни искания към президента Джо Байдън. Лидерът на републиканците смята за едно от най-големите си постижения споразумението по дългосрочните съкращения на разходите, което изтръгна от Байдън в спор през пролетта, свързан с потенциален дефолт по дълга на САЩ, и сега иска да използва спирането на работата, за да получи още отстъпки.

Основните щатски борсови индекси в началото на сесията на 28 септември. Основните щатски борсови индекси в началото на сесията на 28 септември.

„Искам да седна с президента, за да гарантираме сигурността на тази граница“, каза Маккарти пред репортери в сряда. Той и републиканците хардлайнери искат възстановяване на строежа на граничната стена, започната от Доналд Тръмп, по-строги нови политики към търсещите убежище и имигрантите, никаква нова помощ към Украйна и по-дълбоки федерални намалявания на разходите за сметка на временно запазване на работата на правителството.

На фона на тези новини акциите на Microsoft, Apple и Amazon поевтиняват съответно с 0,81%, 0,83 на сто и 1,83%.

Цената на книжата на Meta се повишава с 0,75%, докато акциите на Alphabet поевтиняват с 0,13%.

На валутните пазари доларовият индекс отчита спад от 0,41% до 106,23 пункта.

При търговията с петрол цената на сорт Брент се понижава с 0,8 на сто до 95,78 долара за барел. Фючърсите върху американския лек петрол WTI поевтиняват с 1,13 на сто до 92,62 долара за барел.

Цената на златото достига цена от 1891,30 долара за тройунция.

* Данните са актуални към 17:15 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:20 | 28.09.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 1
evlogi
преди 9 месеца
То не съм сигурен спирането на работата на правителството дали е отрицателна или положителна новина,При нас със сигурност би била положителна...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 1
0pk
преди 9 месеца
Мчи те там на волстрита не могат ли да си работят и без правителство? Ний как можем. :]
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още