IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Японският индекс Nikkei падна под границата от 32 хил. пункта за първи път от месец

Акциите на закъсалата китайска компания Evergrande са спрени от търговия

12:01 | 28.09.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Основните индекси в Азиатско-Тихоокеанския регион приключиха сесията с понижения след печелившата сесия в сряда. Инвеститорите се присъединиха към песимизма на Wall Street, предизвикан от повишението на доходността по държавните облигации и поскъпването на петрола, съобщава Bloomberg.

Доходността по 10-годишните държавни ценни книжа на САЩ достигна най-високите си нива от 2007 г. насам, а фючърсите върху американския суров петрол (WTI) поскъпнаха с над 3% до 93,68 долара за барел.

Хонконгският индекс Hang Seng се понижи с 1,41 % в последния час на търговията си, след като борсата обяви, че акциите на изпадналата в затруднение китайска компания за недвижими имоти Evergrande спират да се търгуват.

Основните индекси на континентален Китай също приключиха сесията в четвъртък с лек спад, като референтният бенчмарк CSI 300 изтри 0,3% от стойността си до ниво от 3689,51 пункта.

Японският индекс Nikkei 225 се понижи с 1,54% до 31 872,52 пункта, като за първи път от около месец насам индексът падна под границата от 32 хил. пункта. Показателят Topix отбеляза по-малък спад от 1,43%, завършвайки сесията на ниво от 2345,51 пункта.

Таблица: CNBC Таблица: CNBC

Акциите на японския автомобилен производител Toyota поевтиняха 0,27%, въпреки че Ройтерс съобщи, че компанията планира да построи своя трети завод за автомобили в Индия, което е първото разширяване на производствения ѝ капацитет в страната от повече от десетилетие насам.

Австралийският показател S&P/ASX 200 задълбочи спада си от сряда, като изостана с 0,08%, достигайки най-ниското си ниво от 10 юли.

Трейдърите в региона оцениха новите данни за продажбите на дребно в Австралия, които бяха по-слаби от очакваното. Продажбите са се увеличили с 0,2% през август спрямо месец по-рано, оставайки малко под прогнозите за ръст от 0,3%.

Пазарите в Южна Корея са затворени заради официален празник.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:01 | 28.09.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още