IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

„Шелли груп“ ще оборудва обектите на Vodafone в Африка със смарт електромери

Двете компании са подписали споразумение, което ще даде на българското дружество достъп до всички 20 държави, в които телекомът присъства на континента

14:56 | 25.09.23 г.
Снимка: Шелли Груп АД
Снимка: Шелли Груп АД

Компанията за IoT решения „Шелли груп“ АД (предишно наименование – „Алтерко“ АД) е подписала партньорство с Vodafone, Африка.

Споразумението предвижда „Шелли груп“ да оборудва всички обекти на Vodafone в Африка с устройства Shelly Pro, посочва се в съобщение на българското дружество, публикувано на сайта x3news.com.

С Shelly Pro 3EM африканското дъщерно дружество на Vodafone ще може да измерва и следи потреблението на енергия в своите обекти.

Партньорството първоначално ще даде на "Шелли груп" достъп до всички 20 държави, в които присъства Vodacom, както и до още 40 партньорски мрежи.

„Шелли груп“ уточнява, че продуктовата линия Shelly Pro е част от вътрешната база данни за поръчки на Vodafone Procurement Company (VPC) - дъщерното дружество на Vodafone Group, което отговаря за поръчките и закупуването на стоки и услуги за цялата Vodafone Group.

Новината се отрази на борсовата търговия – акциите на „Шелли груп“ около 14 ч. са най-търгуваните на Българската фондова борса (БФБ) със 17 сделки, а пазарната оценка на дружеството нараства с близо 2%.

В последната година акциите на компанията поскъпват с близо 155%. Те оттласнаха показателя SOFIX нагоре в последните седмици. Индексът достигна 15-годишен връх, от който отстъпи основно заради разпродажбите по позицията, след като инвеститорите решиха да си приберат печалбите. Цената на акциите обаче трайно премина границата от 40 лева.

Свързани компании:

Шелли груп АД(SLYG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:56 | 25.09.23 г.
Най-четени новини
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още