IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Протоколът на Австралийската централна банка помрачи настроенията на борсите в Азия

Японският Nikkei 225 стартира първата си сесия тази седмица със спад

12:27 | 19.09.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Азиатско-Тихоокеанските пазари приключиха сесията с понижения, тъй като трейдърите в региона анализираха протокола от срещата на Австралийската централна банка на 5 септември, в който регулаторът заявява, че инфлацията в страната все още е „твърде висока“, съобщава CNBC.

Банката заяви, че може да е необходимо допълнително затягане на паричната политика, ако инфлацията се окаже по-упорита от очакваното.

„При вземането на своите решения Бордът ще продължи да обръща голямо внимание на развитието на икономиката в световен мащаб, тенденциите в разходите на домакинствата и прогнозите за инфлацията и пазара на труда“, заявиха от регулатора в своя протокол.

Таблица: CNBC Таблица: CNBC

На пазара в Австралия индексът S&P/ASX 200 се понижи с 0,47%, а южнокорейските Kospi и Kosdaq изтриха съответно 0,74% и 0,98% от стойността си по време на сесията във вторник.

Японският индекс Nikkei 225 записа спад от 1,09% в първия си ден след официалния празник в страната, а Topix се понижи с 0,26%.

Пазарите в Китай също бяха на червено. Хонконгският показател Hang Seng изостана с 0,21%. В континенталната част индексът CSI 300 изтри 0,31% от стойността си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:28 | 19.09.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още