IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвеститорите в Азия започват новата седмица колебливо

Основните икономики в региона ще публикуват ключови данни през новата седмица

12:15 | 11.09.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Основните индекси в Азиатско-Тихоокеанския регион не успяха да намерят единна посока в  началото на седмицата, през която ключови икономически данни от основните икономики в региона ще бъдат в центъра на вниманието, съобщава CNBC.

Във вторник Индия ще публикува своите данни за инфлацията и индустриалното производство за август, а Китай ще публикува такива за индустриалното си производство, продажбите на дребно и за продажните цени на жилищата.

На пазара в Хонконг индексът Hang Seng записа спад от 0,38% в последния час на търговията си. Финансовите пазари в Хонконг бяха затворени в петък заради черен код за силна дъждовна буря и днес пазарът наваксва.

Таблица: CNBC Таблица: CNBC

Основните индекси в Китай бяха на зелена територия, водени от акциите в сектора на здравеопазването и цикличните акции, като референтният индекс CSI 300 напредна с 0,74% и приключи сесията на ниво от 3767,54 пункта.

Последните инфлационни данни от Китай показаха, че потребителските цени в страната през август са се върнали към положителната си тенденция на растеж. Индексът на потребителските цени (CPI) се е повишил с 0,1% през август в сравнение с август 2021 г.

В Австралия, S&P/ASX 200 записа ръст от 0,50% и завърши на 7192,3 пункта, прекъсвайки четиридневната си серия от загуби.

Японският Nikkei 225 се понижи с 0,43% до 32 467,76 пункта в края на сесията, а индексът Topix се повиши незначително и приключи сесията на ниво от 2360,48 пункта.

На пазара в Южна Корея Kospi напредна с 0,36%, завършвайки деня на ниво от 2556,88 пункта, докато показателят Kosdaq изтри 0,18% от стойността си и приключи на ниво от 912,55 пункта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:16 | 11.09.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още