IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите на Wall Street започват с оптимизъм последната сесия от седмицата*

Въпреки това и трите бенчмарка са напът да запишат седмичен спад

17:57 | 08.09.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Водещите борсови индекси на Wall Street започват сесията в петък с повишения, но са напът да приключат седмицата със спад, заради опасенията, че Федералният резерв на САЩ може да повиши лихвите повече от очакваното на следващата си среща, пише CNBC.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се повишава с 0,15% до 34 552,64 пункта. Широкият измерител S&P 500 напредва с 0,35% до 4466,9 пункта в началото на сесията в петък, а технологичният показател Nasdaq Composite прибавя 0,52% към стойността си до 13 820,53 пункта.

Акциите на компанията за електронни подписи DocuSign поевтиняват с 4,41 %, дори след като резултатите на компанията за второто тримесечие надхвърлиха очакванията и тя публикува оптимистични прогнози за следващите три месеца. Цената на книжата на RH се понижава с 9,91% тъй като компанията за домашно обзавеждане направи слаби прогнози за приходите си през третото тримесечие.

И трите основни бенчмарка на Wall Street са напът да отбележат седмични спадове. Dow и S&P 500 са се понижили съответно с 0,9% и 1,2%, докато Nasdaq е изостанал с 1,6% тази седмица.

Публикуваните в последно време икономически данни, включително по-малкия от очаквания брой на подадените за първи път молби за помощи при безработица, отново засилиха опасенията, че Фед може да повиши лихвите допълнително и че може би още не е приключил със затягането на политиката си. Данни, събрани чрез инструмента Fed Watch на CME Group в петък, показват, че трейдърите смятат, че има над 55% шанс централните банкери да повишат лихвите през ноември ако изберат пауза на срещата си през септември.

„Август беше труден месец изпълнен със слаби данни, а септември може да е същият“, коментира Брад Макмилън, главен инвестиционен директор в Commonwealth Financial Network. „Въпреки това обаче перспективите остават добри. Евентуална рецесия би могла да настъпи след известно време, което би трябвало да поддържа пазарите стабилни.“

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните държавни облигации се понижава до съответно 4,215% и 4,308%.

На петролните пазари фючърсите върху европейския сорт Брент поскъпват с 58 цента, или 0,65%, до 90,5 долара за барел. Цената на фючърсите върху американския петрол от типа West Texas Intermediate се повишава с 53 цента, или 0,61%, до 87,4 долара за барел.

На валутните пазари едно евро се разменя за 1,074 долара. Стойността на британския паунд се повишава до 1,251 долара за брой.

Златото поскъпва с 0,53% до 1952,7 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17:10ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:57 | 08.09.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още