IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nasdaq стартира със спад за четвърти пореден ден*

Останалите индекси на Wall Street също се понижиха заради опасенията за нови лихвени повишения

18:04 | 07.09.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Водещите индекси на Wall Street започват сесията в четвъртък с понижения на фона на възобновените опасения за паричната политика на Федералния резерв и възможността за още едно повишение на лихвите тази година, пише CNBC.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижава с 0,17%, до 34 383,57 пункта в началото на сесията. Широкият измерител S&P 500 изостава с 0,68%, до 4435,1 пункта, а технологичният показател Nasdaq Composite отбелязва спад за четвърти пореден ден, като изтрива 1,28% от стойността си до 13 694,47 пункта.

Акциите на Apple поевтиняват с 3,86% заради доклад на Bloomberg News, според който Китай иска да разшири забраната за използване на iPhone в държавните компании и агенции. Цената на книжата на технологичните дружества и компаниите-производителки на полупроводници също се понижава, като тези на Tesla, Nvidia и Advanced Micro Devices поевтиняват с по около 3%.

Поредица от икономически данни, публикувани в четвъртък - включително по-малкия от очакваното брой на молбите за помощи при безработица, засилиха притесненията, че пазарът на труда остава силен, а това може да накара Федералния резерв да се замисли дали да смекчи позицията си по отношение на паричната политика. Подадени са 216 хил. молби за обезщетение при безработица при прогнозирани 230 хил. от Dow Jones, а разходите за труд са нараснали с повече от очакваното през второто тримесечие.

Трейдърите оценяват и последните отчети с резултати на компании. Акциите на C3.ai поевтиняват с 16%, след като отчете по-нисък от очаквания брутен марж през последното тримесечие, а цената на книжата на ChargePoint Holdings се понижава с над 24%, след като компанията не успя да изпълни прогнозите за приходите си.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните държавни облигации се понижава до, съответно, 4,28% и 4,364%.

На пазара на петрол фючърсите върху суровия петрол от сорта Брент поевтиняват с 12 цента, или 0,13%, до 90,48 долара за барел. Цената на фючърсите върху американския петрол от типа West Texas Intermediate се понижава с 9 цента, или 0,1%, до 87,45 долара за барел.

На валутните пазари едно евро се разменя за 1,07 долара. Стойността на британския паунд се понижава до 1,246 долара за брой.

Златото поевтинява с 0,08% до 1942,7 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17:20 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:04 | 07.09.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още