IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

S&P 500 продължава губещата си серия и в началото на седмицата

Dow Jones също е на червено, а само технологичният индекс Nasdaq Composite напредва по време на ранната търговия

18:00 | 14.08.23 г.
Автор - снимка
Създател
S&P 500 продължава губещата си серия и в началото на седмицата

Водещите американски борсови индекси S&P 500 и Dow Jones започват ранната търговия в понеделник с понижения, докато Wall Street се опитва да отърси от спадовете в началото на август, пише CNBC.

По-широкият показател S&P 500 се понижава с 3,52 пункта, или 0,8%, до 4460,53 пункта, а бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average изостава със 75,39 пункта, или 0,21% до 35 206,01 пункта в началото на сесията. Технологичният показател Nasdaq Composite напредва съвсем леко с 1,23 пункта, или 0,01% до 13 646,08 пункта.

Акциите на Tesla поевтиняват с 2,7% до 236,06 долара за брой, след като компанията обяви намаления на цените за определени бройки от нейния Model Y в Китай. Цената на книжата на Nikola се понижава с близо 10,26% след изтеглянето на електрически камиони, произведени от компанията, от пазара.

Тези движения се случват в момент, в който индексите се опитват да поддържат повишенията си в края на лятото. Миналата седмица S&P 500 и Nasdaq Composite отбелязаха спадове от съответно 0,3% и 1,9%. Това беше първата двуседмична губеща серия за Nasdaq Composite тази година.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average обаче напредна с 0,62% за четвърта положителна седмица от общо пет.

Wall Street може да бъде повлиян от информация за потребителските нагласи в САЩ, както и от отчетите на Home Depot, Target и Walmart. Във вторник ще бъдат публикувани и данни за продажбите на дребно през юли.

Резултатите на компаниите ще бъдат публикувани след разнородните доклади за инфлацията от миналата седмица, които показват, че ръстът на цените се е забавил от пика си след пандемията, но все още е над целта на Федералния резерв от 2%.

„Отговорът ни на въпроса „Какво следва сега?“ преди две седмици беше, че на пазарите ще преобладава апатия в краткосрочен план, докато не се появят достатъчно нови данни за икономиката и сигнали от Фед, които да зададат новата посока. Колебливостта на пазарите през този месец е в съответствие с тази идея“, коментира Джейсън Драхо, ръководител на отдел „Разпределение на активите“ в UBS, в своя бележка в неделя.

„Сега в дните на ниска ликвидност през август, когато инвеститорите имат повече време за свободни разсъждения, нагласите се насочиха към сценарии, различни от „мекото кацане“, подхранвани от новинарския поток, който не беше толкова чист, колкото беше през първата половина на лятото“, добави Драхо.

На петролните пазари фючърсите върху суровия петрол от сорта Брент поевтиняват с 92 цента, или 1,06%, до 85,89 долара за барел. Цената на фючърсите върху американския петрол от типа West Texas Intermediate се понижава с 88 цента, или 1,06%, до 82,31 долара за барел.

На валутните пазари еврото отслабва до 1,088 долара за брой. Стойността на британския паунд също се понижава до 1,262 долара за брой.

Златото поевтинява с 0,48% до 1937,3 долара за тройунция

*Информацията е актуална към 17:00 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:07 | 14.08.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още