IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите на Wall Street стартират сесията с понижения на фона на последните отчети*

Във фокуса на инвеститорите са и новите данни за първоначално подадените молби при безработица

18:02 | 03.08.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Водещите индекси на Wall Street започват сесията в четвъртък (3 август) с понижения, продължавайки тенденцията на разпродажби от сряда. Пазарът оцени повишението на лихвите и разгледа внимателно последните резултати от отчетите на компаниите, даващи представа за здравето на корпорациите, пише CNBC.

Широкият измерител S&P 500 се понижава с 0,36% до 4497,16 пункта, а Nasdaq Composite изостава с 0,24% до 13 940,29 пункта. Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones отбелязва спад от 61,32 пункта, или 0,17%, до 35 221,2 пункта.

Повишението на основните лихви оказа натиск върху акциите на компаниите в сектора на недвижимите имоти, които поевтиняха с над  1%.

„Инерцията се губеше постепенно през последните няколко седмици и беше причината за нашето предчувствие за корекция на лихвите преди няколко седмици“, коментира Крис Вероун, ръководител на отдела за технически и макро изследвания на Strategas, в бележка от четвъртък. „Опитът ни показва, че такива при етапи обикновено наблюдаваме процес с три основни фази... пробив – умерено рали – нов пробив, въпреки че дългосрочният тренд е възходящ", допълва експертът.

Натоварената седмица на отчетите продължи, като акциите на компанията производител на чипове Qualcomm поевтиняха с 10,54% до 115,64 долара за брой, след като резултатите ѝ не оправдаха очакванията за приходите за третото тримесечие, а прогнозите, които направи за развитието си, бяха разочароващи.

Книжата на PayPal изтриха 11,6% от стойността си след публикуването на резултатите на компанията и се търгуваха на цена от 64,83 долара за брой , докато акциите на Moderna поскъпнаха с 2,3% до 112,75 долара за брой заради подобрените прогнози за ваксината на фармацевтичния гигант срещу Covid.

Технологичният лидер на Apple и Amazon ще представят своите отчети след края на търговията в четвъртък. Досега близо 79% от компаниите, чиито акции влизат в състава на S&P 500, са публикували последните си тримесечни отчети, като около 82% от резултатите са надхвърлили очакванията, според FactSet.

Уолстрийт също така оцени най-новите икономически данни , включително данните за броят на първоначално подадените молби за безработица през седмицата и данни за производителността през второто тримесечие, които отчитат ръст.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа се увеличава съответно до 4,167% и 4,281%.

На петролните пазари фючърсите върху суровия петрол сорт Брент поскъпват с 0,77 долара до 83,97 долара за барел. Цената на фючърсите върху американския петрол от типа West Texas Intermediate се повишава с 0,87 долара до 80,36 цента.

На валутните пазари едно евро се разменя за 1,093 долара. Стойността на британския паунд се понижава до 1,268 долара за брой.

Цената на златото се понижава с 0,36% до 1967,8 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17:10ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:16 | 03.08.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още