IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Оптимизмът около корпоративните отчети в САЩ окрили индексите в Европа

Инвеститорите обърнаха внимание и на резултатите на европейски играчи като Volvo Cars, германската SAP и френската Publicis

19:59 | 20.07.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Основните европейски борсови индекси приключиха сесията с ръстове, докато инвеститорите оценяват последните корпоративни отчети в САЩ, съобщава CNBC.

Общоевропейският измерител Stoxx 600 напредна с 0,42% до 463,93 пункта, достигайки едномесечен връх.

Германският бенчмарк DAX отчете ръст от 0,59% до 16 204,22 пункта.

Френският индекс CAC записа повишение от 0,79 на сто до 7384,91 пункта.

Британският показател FTSE напредна с 0,76% до 7646,05 пункта.

Инвеститорите отразиха новите отчети на американските компании Tesla, Netflix и Blackstone. Междувременно те обърнаха внимание и на резултатите на европейски играчи като Volvo Cars, германската SAP и френската Publicis. Отчети още представиха авиокомпанията EasyJet, финландския технологичен концерн Nokia и швейцарската ABB.

Книжата на германската компания за здравни услуги Fresenius Medical Care поскъпнаха с около 7%, оглавявайки Stoxx 600, след като американският ѝ конкурент Pfizer обяви сериозни щети в своя фабрика в Северна Каролина заради торнадо.

Основните европейски борсови индекси в края на редовната търговия на 20 юли. Основните европейски борсови индекси в края на редовната търговия на 20 юли.

По отношение на продължаващата война в Украйна Европейският съюз наложи санкции срещу 12 лица и 5 дружества заради тежки нарушения на правата на човека в Русия. Част от тях засягат отговорни лица за управлението на наказателната колония, където се намира руският опозиционер Алексей Навални и офицер от Федералната служба за сигурност на Руската федерация, лично замесен в опит за убийството на Владимир Кара-Мурза чрез използването на невротоксин. Сред санкционираните е и министър от правителството на Москва, заместник-кмет на града и три дружества, които провеждат или организират търгове за доставка на системи за лицево разпознаване.

Пазарите реагираха и на коментарите на върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел, който нарече „варварско отношение“ ударите на Москва по южните украински пристанищни зони. Властите в районите на Николаев и Одеса съобщиха, че при атаките на Русия са ранени 21 души. Москва по-рано предупреди, че корабите, които се насочват към черноморските пристанища на Украйна, могат да се считат за военни цели.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:59 | 20.07.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още