IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Данните за инфлацията в САЩ изведоха европейските индекси на зелено

Паневропейският индекс Stoxx 600 приключи деня с 1,5% ръст

19:53 | 12.07.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Alex Kraus/Bloomberg
Снимка: Alex Kraus/Bloomberg

Европейските борси завършиха търговията в сряда на зелено, след като инвеститорите реагираха на по-ниската от очакваното инфлация в САЩ, което може да има значително влияние върху действията на Федералния резерв по отношение на лихвените проценти, пише CNBC.

Паневропейският индекс Stoxx 600 приключи деня с 1,5% ръст. Акциите на компаниите от миннодобивния сектор се озоваха с 3,7% нагоре, повеждайки ръстовете, докато всички сектори и големи борси се оказаха на зелено.

Европейски борси. Таблица: CNBC Европейски борси. Таблица: CNBC

Търговията на борсите в Азиатско-Тихоокеанския регион днес беше смесена. Японският Nikkei 225 отстъпи, докато хонконгският индекс Hang Seng продължи положителния си ход.

В САЩ индексите поеха нагоре в ранните часове, след като инвеститорите бяха зарадвани от първия от няколко ключови доклада за инфлацията тази седмица.

Инфлацията на потребителските цени в САЩ се е забавила до 3% на годишна база през юни, под консенсусната прогноза на анализаторите, показват нови данни.

Инвеститорите се надяват, че сигналът, че инфлацията в най-голямата икономика в света се охлажда бързо, означава, че Фед няма да е толкова склонен да възобнови агресивното покачване на лихвените проценти

Междувременно Английската централна банка публикува доклада за финансовата си стабилност преди края на сесията.

Цената на акциите на германския онлайн търговец Zalando се повиши с 12% в ранните следобедни часове в Европа, повеждайки Stoxx 600, следвана плътно от 8-процентния ръст на Virgin Money U.K., след като тя се представи устойчиво на стрес теста на АЦБ.

На дъното на европейския индекс на сините чипове се озова Air France-KLM. Стойността на нейните книжа се сви с 4,7 на сто, след като Deutsche Bank понижи рейтинга на акциите на превозвача.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:53 | 12.07.23 г.
Най-четени новини
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още