IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейските пазари изпращат вял ден на търговия в очакване на сезона на отчетите

Общоевропейският измерител Stoxx 600 се повиши с минималните 0,1%

19:02 | 04.07.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Европейските пазари завършиха борсовата сесия във вторник разнопосочно в очакване на началото на новия сезон на отчетите за второто тримесечие, съобщава CNBC.

Общоевропейският измерител Stoxx 600 се повиши с минималните 0,1% на фона на сподавена търговия. Начело на ръстовете застанаха книжата в сектора на здравеопазването, покачвайки се с 0,5%, докато банковите се свиха с 0,6%.

Във Великобритания измерителят FTSE се понижи с 0,1%, докато германският DAX изостана с 0,3%. В Париж бенчмаркът CAC, както и миланският FTSE MIB, отписаха по 0,2%.

На зелено с 0,5% ръст бе индексът OMXC 25 от Копенхаген с ръст от 0,5%. Сходно повишение отчете и белгийският BEL 20.

 Според данните за германската търговия от вторник налице е понижение на износа на месечна основа от 0,1%, както и 1,7% ръст при вноса, с което търговският баланс е 14,4 млрд. евро.

В сряда се очакват протоколите от последната среща на ръководството на Федералния резерв, след като управителят Джером Пауъл заяви, че се задават още ограничения на паричната политика.

При индивидуалните акции тези на енергийният гигант OMV поскъпнаха със 7,4% на фона на спекулации, че властите в Абу Даби водят преговори с австрийската компания за създаване на химичен гигант.

По-рано Ройтерс съобщи, позовавайки се на анонимни източници, че държавната ADNOC и OMV са обсъждали комбинация между две водещи компании за химикали и пластмаси.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:02 | 04.07.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още