IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dow започва редовната търговия с ръст за първи път от седем сесии*

Акциите на Walgreens поевтиняват с около 8%, след като компанията понижи насоките си за целогодишната печалба и представи слаб отчет за последното тримесечие

18:01 | 27.06.23 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Американският борсов индекс Dow Jones Industrial Average започва с положителен старт редовната търговия за първи път от седем сесии насам, докато инвеститорите на Wall Street се подготвят за края на второто тримесечие, а с това – и на първото полугодие, пише CNBC.

На старта на сесията Dow напредва с 0,37% до 33 840,07 пункта.

Широкият бенчмарк S&P 500 записва ръст от 0,42% до 4347,11 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite се повишава с 0,53% до 13 406,55 пункта.

Акциите на Walgreens поевтиняват с около 8%, след като компанията понижи насоките си за целогодишната печалба и представи отчет за последното тримесечие, който разочарова анализаторите.

Трейдърите очакват петък, когато ще приключи второто тримесечие и първото полугодие на Wall Street. Nasdaq напредва с близо 10% през това тримесечие и е на крачка да отчете най-добрата първа половина на годината от 40 години насам. Dow и S&P 500 са напът да завършат тримесечието с ръстове от съответно 6% и 2 на сто.

Основните щатски борсови индекси в началото на сесията на 27 юни. Основните щатски борсови индекси в началото на сесията на 27 юни.

Пазарите реагират на предупреждението на изпълнителния директор на Baupost Group Сет Кларман, който заяви, че рецесията може да удари икономиката на САЩ в началото на следващата година. „Целта на Федералния резерв е да охлади икономиката и един от начините за това е да предизвика някакъв вид рецесия“, изтъква Кларман пред CNBC във вторник. „Нещата се развиват бавно и някои хора смятат, че излишните пари в джобовете на хората ще започнат да се изчерпват към края на годината, така че може би това е събитие в началото на 2024 г.“, добавя той.

Инвеститорите обърнаха внимание и на данните за потребителското доверие, което се подобрява с повече от очакваното през юни дори на фона на очакванията за рецесия, става ясно от доклад на Conference Board. Потребителското доверие за месеца се повишава до 109,7 пункта спрямо 102,5 пункта през май.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа расте съответно до 3,768% и 3,841 на сто.

Доларовият индекс, който измерва силата на американските пари спрямо кошница от шест конкурентни валути, отчита спад от 0,15 на сто до 102,54 пункта.

Цената на златото расте с 0,2% до 1937,70 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17:45 ч. българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:01 | 27.06.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още