IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street започва седмицата в търсене на положителен импулс преди края на юни*

Трейдърите следят внимателно ситуацията в Европа, след като Русия беше разтърсена от кратък бунт в лицето на частната военна групировка „Вагнер“ през уикенда

18:00 | 26.06.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Основните щатски борсови индекси започват първата сесия за седмицата с ръстове, докато инвеститорите оценяват дали ралито ще може да продължи своята инерция в последната седмица на юни, съобщава CNBC.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average напредва с 0,07% до 33 751,07 пункта.

Широкият измерител S&P 500 отчита ръст от 0,29% до 4360,82 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite записва повишение от 0,57% до 13 569,13 пункта.

Борсовото рали, на което се радваше Wall Street напоследък, беше прекъснато миналата седмица, като всички основни индекси отчетоха спадове.

Последната седмица на юни няма да предостави особено разнообразие от икономически данни и корпоративни отчети, като инвеститорите очакват финансовите резултати на Walgreens Boots Alliance във вторник и на Nike в четвъртък.

Трейдърите следят внимателно и ситуацията в Европа, след като Русия беше разтърсена от кратък бунт в лицето на частната военна групировка „Вагнер“ през уикенда.

Междувременно акциите на Carnival поевтиняват с близо 9%, въпреки че круизната компания отчете по-малка от очакваното загуба за последното тримесечие. Дружеството представи оптимистична перспектива за годината, включително и за заетостта, тъй като търсенето на нейните услуги се ускорява.

Инвеститорите очакват по-късно в понеделник американският президент Джо Байдън да обяви планове за предоставяне на общо 42 млрд. долара за развитието на широколентов интернет. Сумата, която всеки щат ще получи по Програмата за широколентов достъп и разгръщане (BEAD), зависи основно от броя на необслужваните от доставчици на интернет локации или такива, които нямат достъп до интернет със скорост на сваляне от поне 25 мегабита в секунда и скорост на качване от 3 мегабайта в секунда.

Основните щатски борсови индекси в началото на сесията на 26 юни. Основните щатски борсови индекси в началото на сесията на 26 юни.

Борсовите ръстове са подкрепени и от секторите на полупроводниците и енергията. Акциите на Nvidia, Qualcomm и Intel поскъпват съответно с 0,70%, 2,8 на сто и 2,25%. Цената на книжата на ExxonMobil и Chevron нараства съответно с 1,22% и 1,04 на сто.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа се понижава съответно до 3,727% и 3,812 на сто.

При валутната търговия доларовият индекс, който измерва силната на американските пари спрямо кошница от шест конкурентни валути, отчита спад от 0,11% до 102,78 пункта.

На петролните пазари цената на сорт Брент расте с 0,09% до 73,92 долара за барел, докато тази на американския лек петрол WTI се понижава с 0,04% до 69,13 долара за барел.

Златото междувременно поскъпва с 0,7% до 1942,30 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17:40 ч. българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:00 | 26.06.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още