IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nasdaq и S&P 500 сложиха край на 3-дневната си губеща серия

Инвеститорите се завърнаха към някои водещи технологични акции, на които бяха обърнали гръб по-рано тази седмица

23:17 | 22.06.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Michael Nagle/Bloomberg
Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Водещите индекси на Wall Street завършиха борсовата сесия в четвъртък без единна посока, съобщава CNBC.

Измерителят Nasdaq Composite напредна с близо процент, като инвеститорите подновиха интереса си към технологичните акции, слагайки край на тридневната му губеща серия.

От своя страна, широкият показател S&P 500 също напредна с 0,4%, също приключвайки поредица от три губещи серии.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average обаче остана почти без промяна.

Инвеститорите се завърнаха към някои водещи технологични акции, на които бяха обърнали гръб по-рано тази седмица. Акциите нa Tesla поскъпнаха с 2%, изтривайки по-ранните понижения, след като втора водеща банка за толкова дни понижи оценката на книжата.

Акциите на Amazon прибавиха 4,3% към цената си, а тези на Microsoft с 1%, а на Apple с 1,7%.

Доставчикът на Boeing – Spirit AeroSystems, отчете поевтиняване на книжата си с 9,4%, след като компанията спря производството в завода си в Канзас. По-рано бе съобщено за планирана стачка на служителите, започваща в събота. Отделно акциите на самата Boeing поевтиняха с 3,1%, натежавайки на Dow.

В сряда S&P 500 се сви с 0,5%, което е най-лошото му дневно представяне за юни. От началото на седмицата индексът е надолу с 1% и се готви да сложи край на 5-седмичната си серия на ръстове.

Днешната търговия е факт, след като по-рано председателят на Федералния резерв Джером Пауъл заяви, че се очакват още лихвени повишения в борба с инфлацията. Изказването му бе студен душ за надеждите, че централната банка е близо до края на цикъла на затягане на паричната политика.

При американските държавни ценни книжа доходността по 10-годишните и 30-годишните облигации се повиши до съответно 3,979% и 3,872%.

Доларовият индекс, който измерва силата на щатските пари спрямо кошница конкурентни валути, напредна с 0,3% до 102,41 пункта.

На стоковите пазари цената на петрола се понижи осезаемо. Фючърсите върху международния бенчмарк Брент изтриха от стойността си 4% до 74,04 долара за барел, а тези върху американския сорт WTI – с 4,3% до 69,39 долара за барел

Златото, от своя страна, също бе на червено с поевтиняване от 1,1% до 1924,4 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:18 | 22.06.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още