IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейските индекси изпратиха сесията с плахи ръстове в очакване на Фед

Европейският банков сектор завърши сесията със спад от 0,5% на фона на продължаващите тревоги за американските кредитори

19:04 | 03.05.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Водещите европейски индекси приключиха сесията в сряда с преобладаващо с леки ръстове, докато инвеститорите са в очакване на решението на Федералния резерв за паричната политика, съобщава CNBC.

Общоевропейският показател Stoxx 600 напредна с 0,3%, успявайки да компенсира по-ранни загуби. Във вторник измерителят изтри 1,2%, достигайки най-ниското си равнище от близо месец, показват данни на Ройтерс.

От своя страна, британският индекс FTSE се покачи с 0,2%, колкото и френският CAC. Германският бенчмарк DAX пък напредна с 0,5%, а в Милано FTSE MIB с 0,7%.

Подкрепа за италианския бенчмарк оказаха акциите на UniCredit, които поскъпнаха с 3,8%, след като кредиторът записа най-доброто си първо тримесечие в историята и увеличи прогнозата си за пълната година.

Въпреки това европейският банков сектор завърши сесията със спад от 0,5% на фона на продължаващите тревоги за американските кредитори.

Инвеститорите анализираха и резултатите на най-голямата банка в еврозоната – френската BNP Paribas, която удвои печалбата, но акциите ѝ поевтиняха с близо 1,5%. Британската Lloyds също бе на червено със спад от 3,4%, след като изпревари очакванията за печалбата, но предупреди, че наблюдава ранни признаци на стрес сред някои от своите клиенти.

Акциите в петролния и газов сектор удължиха вторнишките понижения с 0,8% с продължаващото поевтиняване на „черното злато“

Ръстове обаче имаше при сегмента на добивната индустрия, който напредна с процент.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:04 | 03.05.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още