IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите в Австралия и Япония завършиха сесията на зелено

Повечето пазари в Азиатско-Тихоокеанския регион почиват по случай Деня на труда

12:02 | 01.05.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Водещите индекси в Австралия и Япония завършиха сесията в понеделник на зелено, като повечето пазари в Азиатско-Тихоокенаския регион бяха затворени заради отбелязването на Деня на труда, съобщава CNBC.

Японският показател Nikkei 225 прибави 0,9% до 29 123,18 пункта, докато по-малкият Topix напредна с процент до 2078,06 пункта.

По-рано стана ясно, че индексът на мениджърите по поръчките в Япония за април е 49,5 пункта – най-малкото свиване от шест месеца насам.

В Австралия пък бенчмаркът S&P/ASX 200 се покачи с 0,4% до 7334,6 пункта.

През април заводската активност в страната е намаляла с най-бързия си темп от 35 месеца насам. Според частно проучване на Juno Bank индексът на мениджърите по поръчките е на равнище от 48 пункта.

През почивните дни стана ясно, че заводската активност на Китай неочаквано е намаляла и е на територията на свиването – индексът на мениджърите по поръчките в производството е на ниво от 49,2 пункта, като очакванията бяха за 51,4 пункта. Прага от 50 пункта дели свиването от разширяването.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:02 | 01.05.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още