IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Силният отчет на Meta засилва оптимизма сред инвеститорите на Wall Street*

Акциите на компанията зад социалната платформа Facebook поскъпват с 14,46%

18:05 | 27.04.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Основните борсови индекси на Нюйоркската фондова борса започват сесията с ръстове, докато инвеститорите оценяват икономическите ефектив върху тримесечните отчети на компаниите в САЩ, съобщава CNBC. Завръщането на Meta Platforms Inc. към ръст при приходите от близо година вдъхна оптимизъм сред трейдърите, че технологичният сектор успешно се възстановява от трудната 2022 г.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average напредва с 0,66% до 33 522,69 пункта.

Широкият измерител S&P 500 записва ръст от 0,88% до 4091,82 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite се повишава с 1,2% до 11 996,94 пункта.

Компанията майка на Facebook Meta Platforms Inc. отчете първото увеличение на продажбите си от близо година насам благодарение на продължаващото подобряване на рекламния бизнес. Дружеството отчете приходи в размер на 28,6 млрд. долара, което е с 3% повече от предходната година и надминава очакванията за близо 27,7 млрд. долар на анализатори, анкетирани от FactSet. 

Акциите на Meta поскъпват с 14,46% в началото на редовната търговия.

Цената на книжата на eBay расте с над 3,2%, след като прогнозата на интернет компанията за текущото тримесечие надмина очакванията на анализаторите. В същото време eBay успя да надмине прогнозите за тримесечието до края на март, тъй като се възползва от стратегията си за фокусиране върху продуктови категории, включително маратонки и часовници. Базираната в Сан Хосе, Калифорния, компания сега очаква приходите ѝ за тримесечието до края на юни да са в диапазона от 2,47 млрд. до 2,54 млрд. долара, което е над средната прогноза на анализаторите за 2,43 млрд. долара по данни на Refinitiv.

Акциите на Comcast поскъпват с 5,7%, след като конгломератът надмина очакванията на анализаторите за печалбата си за първото тримесечие. Собственикът на интернет услугата Xfinitiy, на медийната империя NBCUniversal и Sky TV отчете печалба (като се изключат еднократните елементи) в размер на 92 цента на акция, при 29,7 млрд. долара приходи.

Основните щатски борсови индекси в началото на сесията на 27 април. Основните щатски борсови индекси в началото на сесията на 27 април.

Пазарите реагираха и на новите данни за състоянието на икономиката на САЩ, която се забавя с повече от очакваното през първото тримесечие, показват данни на Министерството на търговията. Реалният брутен вътрешен продукт (БВП) на най-голямата икономика в света нараства с годишен темп от 1,1% през периода януари-март в сравнение с 2,6% през октомври-декември 2022 г.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски ДЦК расте съответно до 3,52% и 3,761 на сто.

Доларовият индекс, измерващ силата на американските пари спрямо кошница от чуждестранни валути, отчита ръст от 0,18% до 101,65 пункта.

На петролните пазари цената на сорт Брент напредва с 0,4 на сто до 77,98 долара за барел. Фючърсите върху американския лек петрол WTI поскъпват с 0,3 на сто до 74,50 долара за барел.

Цената на златото напредва с 0,5% до 2006,60 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17:25 ч. българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:06 | 27.04.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още