IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Страховете около банковия сектор оцветиха в червено Dow въпреки възхода на Microsoft

Акциите на американския технологичен концерн поскъпнаха с над 7,2%, след като изненада положително с тримесечните си данни

23:03 | 26.04.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Основните борсови индекси в САЩ не успяха да намерят една посока в края на сесията, като опасенията сред инвеститорите относно стабилността на банковия сектор отново се засилиха след обвения от First Republic Bank спад в депозитите за първото тримесечие, съобщава CNBC.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижи с 0,6% до 33 328,16 пункта.

Широкият измерител S&P 500 отчете спад от 0,4 на сто до 4055,21 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite междувременно напредна с 0,45% до 11 851,99 пункта.

Цената на книжата на First Republic Bank изтри над 30% стойността си, след като ден по-рано акциите на банката поевтиняха с около 50%, тъй като компанията отчете 40% спад на депозитите до 104,5 млрд. долара. Това възроди страховете сред инвеститорите относно стабилността на банковия сектор в САЩ.

Акциите на американския технологичен концерн Microsoft поскъпнаха с над 7,2%, след като компанията изненада положително с тримесечните си данни. Microsoft успя да надхвърли прогнозите на анализаторите със своите резултати. Нетната печалба нарасна с 9% до 18,3 млрд. долара, или 2,45 долара на акция. Приходите на компанията се увеличават със 7% до 52,86 млрд. долара. Особено добре се представя сегментът на облачните услуги, който генерира приходи в размер на 22,08 млрд. долара. Това е увеличение с 16 на сто и повече от предварителните оценки на анализаторите.

Междувременно акциите на Alphabet поевтиняха с около 0,2 на сто, след като нейният основен бизнес Google отчете втори пореден спад на приходите от реклама. Все пак Alphabet регистрира 54,5 млрд. долара приходи от реклама за първото тримесечие, което е спад с по-малко от 1% спрямо същия период на миналата година, но е по-малко, отколкото очакваше Wall Street.

Основните щатски борсови индекси в края на сесията на 26 април. Основните щатски борсови индекси в края на сесията на 26 април.

Цената на книжата на Tesla Inc. се понижи с над 3,7%. По този начин пазарната капитализация на електромобилния концерн, ръководен от милиардера Илон Мъск, падна под границата от 500 млрд. долара.

Пазарите продължиха да следят за новите икономически данни, като във вторник бяха публикувани резултатите, свързани с потребителското доверие в САЩ, което се понижава през април до най-ниското си ниво от юли 2022 г. Индексът на Conference Board се понижава до 101,3 пункта от 104 пункта през март. Средната прогноза на анализатори, анкетирани от Bloomberg, е за ниво от 104 пункта.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа нарасна съответно до 3,447% и 3,708 на сто.

При търговията с петрол цената на сорт Брент се понижи с над 3% до 77,69 долара за барел. Фючърсите върху американския лек петрол West Texas Intermediate (WTI) поевтиняха до 74,30 долара за барел, след като цената на този сорт изтри 3,6 на сто от стойността си.

Златото от своя страна изгуби 0,42% от стойността си, поевтинявайки до 1996,10 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:06 | 26.04.23 г.
Най-четени новини
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още