IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Поредната доза корпоративни отчети не успя да раздвижи Wall Street

Основните индекси завършиха сесията с минимални изменения

23:09 | 18.04.23 г.
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Пазарите в САЩ завършиха почти без промяна във вторник, след като инвеститорите отразиха поредната доза корпоративни отчети и възможното им влияние върху американската икономика, съобщава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average отбеляза минимален спад от 0,03% до 33 976,63 пункта.

Основният показател S&P 500 се повиши с 0,09% до 4154,86 пункта, а технологичният Nasdaq Composite изгуби едва 0,04% до 12 153,41 пункта.

Основните индекси не успяха да намерят единна посока в търговията на фона на последните финансови отчети.

Въпреки трудната икономическа среда Bank of America задмина очакванията за приходите и печалбата за първото тримесечие. Акциите на компанията за потребителски стоки Johnson & Johnson поевтиняха с 2,5%, макар че също надви оценките и повиши насоките си за 2023 г.

Книжата на Goldman Sachs се сринаха с 1,8%, след като банката отчете по-слаби от очакваното приходи, основно заради удар за 470 млн. долара от подразделението си Marcus.

Въпреки движенията във вторник и очакванията за по-слаба печалба на фона на ускоряващата се инфлация и растящите лихвени проценти сезонът на отчетите засега се оказва силен. Всички основни индекси са нагоре от началото на сезона на отчетите.

Инвеститорите обаче предупреждават, че данните за печалбите надвиват вече ниски очаквания и това няма да има значение за пазара, който прогнозира, че Федералният резерв ще продължи да затяга политиката си, докато страната навлиза в потенциална рецесия.

Дори след банковите фалити миналия месец предизвикваха шокови вълни във финансовия сектор, над 86% от трейдърите очакват увеличение от 25 базисни пункта от Фед следващия месец, показва инструментът FedWatch на CME Group. Това е в рязък контраст с прогнозите за спиране на повишенията през март.

След края на сесията се очакват отчетите на United Airlines и стрийминг гиганта Netflix.

На пазара на облигации доходността се търгуваше без промяна. Доходността по двегодишните държавни ценни книжа се повиши с едва един базисен пункт до 4,197%, а по 10-годишните държавни облигации се търгуваше на равнище от 3,576%.

На валутните пазари доларът поевтиня спрямо повечето основни валути. Еврото се повиши с 0,38% до 1,0968 долара след два поредни дни на спад от по над 0,5%, а индексът на долара, който измерва стойността му спрямо кошница от валути, се понижи с 0,362%. Индексът се вдигна с над 1% в последните две търговски сесии.

На петролните пазари цените на суровината останаха почти без промяна, след като оптимистичните данни за втория по големина потребител на петрол в света – Китай, засенчиха опасенията, че възможни увеличения на лихвите в САЩ може да засегнат растежа на страната.

Фючърсите върху петрола сорт Брент завършиха с едва 1 цент нагоре до 85,25 долара за барел, а върху американския суров петрол WTI – с три цента повече до 80,86 долара за барел.

Златото се върна над границата от 2000 долара. Спот цените на ценния метал се повишиха с 0,5% до 2005,41 долара за тройунция, след като удариха двуседмично дъно от 1981,19 долара за тройунция. Фючърсите се вдигнаха с 0,6% до 2019,70 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:09 | 18.04.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още