IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролът поскъпва в очакване на данните за резервите в САЩ

Увеличението на цената е ограничено от по-слабите данни за американския трудов пазар през февруари

08:00 | 05.04.23 г. 6
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Петролът поскъпва в началото на търговията в сряда (5 април) в очакване на данните за резервите от горива в САЩ от американската Администрация за енергийна информация. Прогнозите са за спад от 4,3 млн. барела през последната седмица на март, пише Ройтерс. Резервите от горива пък се свиват с 4 млн. барела.

Пазарите продължават да са под влиянието на решението на ОПЕК+ от уикенда, според което добивите на петрол в картела ще бъдат намалени с допълнителни 1,1 млн. барела на ден. Мярката ще влезе в сила от май и ще приключи до края на годината. Като се прибавят и ограниченията, анонсирани през октомври 2022 година, организацията ще съкрати добива с над 3,6 млн. барела на ден през тази година, или 3,7% от потреблението.

Цената на петрола се повишава с около 0,5% и американският лек суров петрол (WTI) се търгува за малко над 81 долара за барел. Европейския сорт "Брент" достигна до цена от 85,35 долара за барел.

Цената на петрола беше под натиска на по-слабите данни за трудовия пазар в САЩ през февруари във вторник. Статистиката на Министерството на труда показа, че през февруари е имало 9,93 млн. свободни работни места, като за първи път от май 2021 година броят им пада под 10 млн. Производствената активност в страната пък отчете забавяне през март.

Азиатската търговия е под влиянието и на данните за ръст на сектора на услугите в Япония през март, като темпът е най-бърз за последните девет години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:57 | 05.04.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

6
rate up comment 10 rate down comment 5
evlogi
преди 1 година
Зелените откриха удивително ефективен начин за допълнително облагане на потребителите и прехвърляне на приходите от това облагане на петромонархиите и петролните компании..Викат му зелен преход.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 2 rate down comment 15
zelka007
преди 1 година
До: ratten... какво искаш да следя ?! безработицата е на исторически ниски нива !! плътността на търговския корабен трафик е на исторически високи нива !! всички корабостроителници имат пълен график за по 10 години напред за търговски кораби !! за автомобили се чака по 6 месеца , всичко е разпродадено напред !! на тесла топ конфигурацията вече не е достъпна за '23 година ... криза викаш , а ?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 9 rate down comment 6
ratten
преди 1 година
До: zelka007 зелчо, наистина не ги следиш нещата, само гледаш да се облекчаваш под темите. потребление няма. ей ги китайците, отвориха се ама какво от това. няма търговия, няма доставки с кораби. ти веднага за шлифера на путин и чаршафа на mbs се 'фана.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 4
danchomentata
преди 1 година
Сър Фед триабва с голямата лихва да окюти бизмеса и въглеводородите ем ша има чакалък за Си.В противном случае ставить запятую не нужно,кютека ке биде до началото на blockchaina (NATOOTAN)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 5
baba_meca
преди 1 година
До: zelka007 Отговорът е в статията : "Цената на петрола беше под натиска на по-слабите данни за трудовия пазар в САЩ през февруари във вторник. Статистиката на Министерството на труда показа, че през февруари е имало 9,93 млн. свободни работни места, като за първи път от май 2021 година броят им пада под 10 млн. Производствената активност в страната пък отчете забавяне през март"При забавяне на икономиката няма голяма нужда от петрол...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 21
zelka007
преди 1 година
3,6млн барела са изтрити от дневното производство , а цената не ще да пипне дори $90 за барел ... :))) ... а какви времена бяха ... рече некоя от машите на зануления , че има авария некъде по необятната 1/8 от земната суша и фръкне цената на $130 ... или иранско фърчило удари портала на некоя база за междинно съхранение на петрол в ОАЕ ... мдааа ... днес ще бъде облачен ден , препоръчвам на чeбурашките да следят генерацията на ФЕЦ в ЕСО , понеже легендата гласи , че в облачно време ток нема ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още