IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената на петрола спря рязкото падане в очакване на по-ниски резерви от горива в САЩ

Според прогнози резервите от петрол в САЩ са намалели с 3,8 млн. барела

08:39 | 08.03.23 г.
Снимка: Архив Ройтерс
Снимка: Архив Ройтерс

Петролът поевтиня с повече от 3 долара за барел във вторник (7 март) след коментарите на председателя на Федералния резерв Джером Пауъл, които засилват очакванията, че институцията ще продължи да повишава лихвата със същите резки стъпки. Според пазарните очаквания това ще свие потреблението на петрол в страната.

Тези прогнози също така оскъпиха долара, а в същото време и Китай публикува по-слаби от очакваното данни за вноса и износа през първите два месеца на годината, което също притисна петролните пазари.

Тенденцията обаче се обърна рано тази сутрин на фона на прогнозите за намаление на резервите от горива в САЩ. Източници на Ройтерс посочват, че по данни на Американския петролен институт през седмицата, приключила на 3 март, резервите от петрол в САЩ са намалели с 3,8 млн. барела. Официалните данни на Агенцията за енергийна информация ще бъдат публикувани малко по-късно днес (8 март).

Американският лек суров петрол се търгува за 77,47 долара за барел, което е намаление от 0,15%. За европейския сорт Брент обаче сесията започва с увеличение, макар и с минималните 0,06% до 83,34 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:39 | 08.03.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още