IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street забави ръстовете в очакване на важни икономически данни

Ръководителят на Фед Джером Пауъл ще се изправи пред Конгреса през тази седмица

23:29 | 06.03.23 г. 2
Автор - снимка
Създател
Снимка: Valerie Plesch/ Bloomberg
Снимка: Valerie Plesch/ Bloomberg

Ръстове на водещите индекси на Wall Street забавиха своя ръст в последния час на търговията на фона на поскъпването на американските 10-годишни държавни ценни книжа (ДЦК), пише CNBC. Сесията  приключи със слаби изменения, а инвеститорите очакват важни икономически новини през предстоящата седмица. Сред тях е и изявата на ръководителя на Федералния резерв Джером Пауъл във вторник (7 март) и сряда пред Конгреса.

В края на седмицата ще бъдат публикувани и данните за заетостта в САЩ през февруари.

Dow Jones изтри ръст от почти 200 пункта, постигнат в рамките на сесията, и затвори на ниво от 33 431,05 пункта, което е увеличение от едва 40 пункта, или 0,12 на сто. Това обаче е четвърта поредна сесия, в която индексът затваря на зелена територия.

С повишение, макар и от 0,07%, затваря и S&P 500. Широкият индикатор достигна до ниво от 4048,42 пункта, подкрепен от търговията на Apple. Акциите на технологичният гигант поскъпнага с близо 2% до цена от 153,83 долара за брой, след като Goldman Sachs промени оценката си за акциите.

 Nasdaq приключи на червена територия- със спад от 0,11% до 11 675,74 пункта.

Сред големите печеливши днес се нареди фармацевтичната компания Maerck, чиито акции поскъпват с почти 4% до 111,10 долара за брой, след като бяха одобрени нови начини за поставяне на някои от техните ваксини. Комисията по храни и лекарства в САЩ позволиха ваксини срещу рубеола, варицела и други на компанията да бъдат поставяни мускулно, а не само подкожно.

На петролните пазари цената на суровината отново тръгна нагоре, преодолявайки спадовете в рамките на търговския ден. Търговията е изнервена и реагира на всяко притеснение за ограничени доставки, макар че руският петрол още е на пазара, пише Ройтерс. Американският лек суров петрол (WTI) поскъпва с повече от 1% до цена от 80,57 долара за барел. За европейския сорт Brent повишението е по-ограничено - с 0,6% до 86,35 долара за барел.

Стойността на еврото достига 1,0678 долара за брой на валутните пазари. Един британски паунд се разменя за 1.2019 долара.

Цената на златото леко се понижава в очакване на изслушването на Пауъл пред Конгреса. Търговията се извършва при цена от 1851,80 долара за трой унция, или понижение от 0,15 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:29 | 06.03.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 3
danchomentata
преди 1 година
На едно фондче като му паднат денгите от въглеводороди ще "набере" капитал за 30y treasury yield https://***.npd.no/en/facts/publications/reports/the-shelf/the-shelf-in-2018/2-increasing-oil-and-gas-production-in-the-next-five-year-period/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 3
danchomentata
преди 1 година
"Советник Байдена: судить о политике "потолка цен" против России рано, но "все идет хорошо""
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още