IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street започва разнопосочно последната сесия за февруари*

Водещите индекси отвъд Океана вероятно ще затворят месеца на червена територия

17:46 | 28.02.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Търговията на Wall Street започва с разнопосочно движение на водещите индекси. Dow Jones изгуби почти 200 пункта в първите минути на сесията под натиска на данните за спад на потребителското доверие в страната до 3-месечно дъно. На търговията като цяло продължават да тежат опасенията за инфлацията и решенията на Федералния резерв, пише Мarket Watch.

Стойността на индекса на потребителското доверие падна до 102,9 пункта спрямо 106 пункта през януари. Данните се разминаха сериозно с пазарните очаквания - прогнозите бяха за ръст до 108,5 пункта.

Въпреки силното начало на годината водещите индекси отвъд Океана са напът да запишат втори пореден месец на червена територия, изчислява CNBC. За Dow Jones на този етап понижението е с почти 4%, за S&P 500 - от над 2%, а за Nasdaq - с около 1%.

Стойността на Dow Jones достига 32 721,12 пункта, или понижение от над 0,5 на сто в началото на сесията. За S&P 500 понижението в началото е минимално - 0,13% до 3977,57 пункта. Динамично е движението на Nasdaq, в който тежест имат технологичните компании. В първите минути се движеше стабилно на зелена територия, но с напредване на времето и там настроенията започват да се обръщат. Измененията са минимални - ръст от 0,09% до 11 478,71 пункта.

След слабия старт на търговията цената на петрола се повишава с близо 2% на фона на очакванията за ръст на търсенето на суровината в Китай. Американският лек суров петрол (WTI) се търгува за 77,17 долара за барел, което е повишение от 1,9 на сто. Европейският сорт Брент достига цена от почти 84 долара за барел, което е повишение от 1,7%. Но дори и това увеличение на цената няма да спаси месечните загуби - и двата сорта ще приключат месеца на червена територия, като за WTI това ще е четвърти пореден месец със спад на цената.

На валутните пазари едно евро се разменя за 1,0634 долара. Стойността на британския паунд достига 1,2131 долара за брой.

Цената на златото се увеличава с 0,24% до 1829,20 долара за тройунция. Ценният метал също вероятно ще запише "негативен" месец на фона на притесненията за действията на Фед срещу инфлацията в САЩ.

* Информацията е актуална към 17:40 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:47 | 28.02.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още