IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

S&P 500 прекъсна четиридневната си губеща серия

И трите основни индекса отвъд Океана се насочват към спад за седмицата

23:54 | 23.02.23 г.
S&P 500 прекъсна четиридневната си губеща серия

Основните индекси отвъд Океана завършиха с ръст волатилна сесия в четвъртък, а инвеститорите останаха притеснени заради пътя с повишаването на лихвите на Федералния резерв, предава CNBC.

Широкият измерител S&P 500 е нагоре с 0,53% до ниво от 4012,32 пункта и прекъсна четиридневната си губеща серия. Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average напредна със 108,82 пункта и завърши деня на ниво от 33 153,91 пункта. Технологичният показател Nasdaq Composite нарасна с 0,72% до равнище от 11 590,40 пункта.

Въпреки ръстовете в четвъртък основните индекси се насочват към спад за седмицата, а S&P 500 е напът да запише най-слабото си седмично представяне от 16 декември насам.

Тази седмица вниманието на инвеститорите беше насочено към Фед, те следяха публикуването на протоколите от последното заседание на централната банка. Ръководителите ѝ заявиха, че инфлацията „остава доста над“ целта за 2% на централната банка макар данни да показаха „добре дошло намаляване на месечния темп на покачване на цените“.

На корпоративния фронт книжата на Nvidia са поскъпнали с над 9% от началото на седмицата. Това е осми пореден месечен ръст, рекордна серия за производителя на чипове.

Цената на акциите на Walmart се понижи с над 2% и тласна Dow Jones надолу за известен момент от сесията. Цената на акциите на Verizon, Travelers и Cisco Systems също спадна с над 1%.

Книжата на производителя на електромобили Lucid Group поевтиняха с над 18%, след като компанията обяви по-ниски от очакванията на анализаторите приходи. Bank of America понижи рейтинга на акциите ѝ до „неутрален“ вместо „купувай“, като се позова на притеснения за търсенето в краткосрочен план.

Цената на акциите на Bumble нарасна с над 4%, след като компанията надмина очакванията за приходите си през четвъртото тримесечие. Въпреки това тя отчете тримесечна загуба от 85 цента на акция, включително заради спирането на дейността ѝ в Русия и Беларус.

Книжата на Netflix поевтиняха с над 4% в четвъртък, след като Wall Street Journal съобщи, че компанията за стрийминг на видео намалява цените в над 30 държави. Сред пазарите са Близкият изток, Африка, Латинска Америка и Източна Европа.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и по 30-годишните американски държавни ценни книжа се понижи до съответно 3,881% и 3,886%.

На валутните пазари доларовият индекс, който следи представянето на щатските пари спрямо кошница от други шест основни валути, е нагоре с 0,02% до 104,6 пункта. Еврото остана непроменено на ниво от 1,06 долара, а паундът поскъпна с 0,02% до 1,202 долара. Спрямо йената щатските пари запазват курса от 134,69 йени за долар.

На стоковите пазари цената на петрола нарасна с 2% заради очакванията за рязко съкращаване на добива от Русия идния месец, но по-силният долар и по-големият от очакванията ръст на запасите в САЩ се прибавиха към притесненията за търсенето.

Фючърсите върху международния бенчмарк Брент поскъпнаха с 1,61 долара до 82,21 долара за барел. Контрактите върху американския лек суров петрол (WTI) прибавиха 1,44 долара към стойността си до 75,39 долара за барел, като сложиха край на поредица от шест губещи сесии.

Американските фючърси върху златото поевтиняха с 0,8% до 1826,8 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:21 | 24.02.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още