IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Страховете от рецесия заличават част от оптимизма сред инвеститорите на Wall Street*

Акциите на Meta поевтиняват с 2,6%, след като Европейската комисия предупреди компанията майка на Facebook, че нарушава антитръстовите закони на ЕС

18:12 | 19.12.22 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Основните американски борсови индекси започват новата седмица без единна посока на фона на набиращите мащаб опасения сред инвеститорите за предстоящата рецесия, съобщава CNBC.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average напредва с 0,19 на сто до 32 981,89 пункта.

Широкият измерител S&P 500 отчита спад от 0,19% до 3845,21 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite се понижава с 0,70% до 10 630,43 пункта.

Акциите на Meta поевтиняват с 2,6%, след като Европейската комисия (ЕК) предупреди компанията майка на Facebook, че нарушава антитръстовите закони на Европейския съюз (ЕС), изкривявайки конкуренцията на пазара за онлайн малки обяви и възползвайки се от доминиращата си позиция. Комисията заяви в предварителна позиция, че ще проведе допълнително разследване и че може да наложи глоба до 10% от годишния световен оборот на компанията, ако има достатъчно доказателства за нарушаване на правилата на ЕС.

Цената на книжата на Intel се понижава с 0,15%, като производителят на чипове се отказа от първоначалната си идея да отвори завод за полупроводници в източногерманския град Магдебург през първата половин на 2023 г., настоявайки за повече публични субсидии.

Инвеститорите продължават да следят с тревога икономическите перспективи, очаквайки рецесия, след като миналата седмица Федералният резерв на САЩ отново увеличи лихвите, този път с 50 базисни пункта, прогнозирайки покачване на целевата федерална лихва до 5,1% през 2023 г.

И тази седмица инвеститорите ще наблюдават новите отчети на някои големи компании. Логистичният гигант FedEx и компанията за спортни стоки Nike ще представят отчетите си във вторник, малко след края на редовната борсова търговия.

Основните щатски борсови индекси в началото на редовната сесия в понеделник (19 декември). Основните щатски борсови индекси в началото на редовната сесия в понеделник (19 декември).

На облигационните пазари доходността на 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа нараства съответно до 3,575% и 3,633 на сто.

Доларовият индекс отчита ръст от 0,18% до 104,89 пункта спрямо кошница от шест конкурентни валути.

При търговията с петрол цената на сорт Брент нараства с 0,84% до 79,70 долара за барел, докато тази на американския лек петрол WTI се увеличава с 0,75% до 74,85 долара за барел.

*Информацията е актуална към 17:40 ч. българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:13 | 19.12.22 г.
Най-четени новини
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още