IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Сирма Груп Холдинг" вписа в устава си възможността за изплащане на междинни дивиденти

Изменението на устава е условие акционерите на дружеството да гласуват дивидент за полугодието

14:32 | 15.11.22 г.
Снимка: архив Ройтерс
Снимка: архив Ройтерс

Акционерите на „Сирма Груп Холдинг“ АД са гласували изменение на устава, с което в документа се вписва, че дружеството може да изплаща междинен дивидент за полугодие. Това се вижда от протокола от общото събрание на акционерите на компанията, публикуван на сайта x3news.com.

Изменението на устава е условие акционерите на „Сирма Груп Холдинг“ да гласуват дивидент за първата половина на годината.

Първоначалните планове на дружеството предвиждаха дивидентът да бъде гласуван на същото общо събрание. Комисията за финансов надзор (КФН) обаче забрани разглеждането на тази точка до промяната на устава.

Предстои холдинговата компания да свика ново извънредно общо събрание на акционерите, за да се гласува и междинният дивидент.

Компанията планира да разпредели на акционерите 889 135,08 лева от печалбата за първото полугодие, която е в размер на 998 372,2 лева, или почти 90%.Дивидентът на акция е в размер на 0,015 лева.

Дружеството изплати по 0,0236 лева на акция на акционерите за 2021 г., или общо 1,4 млн. лева. Това е вторият дивидент, който компанията е изплащала на акционерите си, откакто е публично дружество. За първи път "Сирма Груп Холдинг" е изплатило дивидент на акционерите си през 2017 г. за 2016 г. - по 0,01 лева на акция.

В последната година акциите на „Сирма Груп Холдинг“ поскъпват с малко над 62%.

Свързани компании:

Сирма Груп Холдинг АД(SGH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:32 | 15.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още